Tuz Ve Sivi Kaybini Önlemek Isteyenler Tursu Suyuna Talep Gösterdi

Tuz Ve Sivi Kaybini Önlemek Isteyenler Tursu Suyuna Talep Gösterdi

Eskisehir’de artan sicaklar sonrasi tuz ve sivi kaybini önlemek isteyen vatandaslar tursu suyuna yönelirken, bahse konu içecek adeta yok satiyor.

Yaz aylarinin gelmesiyle kavurucu sicaklar insan hayatini etkilemeye basladi.

Bu etkilerden en öne çikani ise terlemeden dolayi su ve tuz kaybi. Sicak havalarda vatandaslar da insanlarin en çok tercih ettigi içeceklerden biri de tursu suyu. Bilinenin aksine tursu suyuna talep yazin kisa göre daha çok oldu. Buna göre kisin güde ortalama 150 bardak satilan tursu suyu yazin 700 bardaga kadar çikabiliyor.

Eskisehir’de tursuculuk yapan Ünal Atalay, bu talebin nedenleri ve fiyatlar hakkinda, “Tursu suyuna talep var. Yazin degil de kisin daha çok tüketiliyor diye düsünüyorlar ama bizde tam tersi yazin talep ediliyor. Sebebi ise bu sicak havalarda özellikle su dönemde su ve tuz kaybindan dolayi insanlar bu kaybini tursu suyu ile gideriyorlar. Bir de biz bunu soguk servis ediyoruz, bununda etkisi var. O yüzden de çok talep aliyor. Örnek veriyorum, kisin günde 150 bardak satiyorsa bu yazin 600-700 bardaklara çiktigi oluyor. Fiyatlar simdi biz gündeme göre zam yapmiyoruz. Yaklasik 6 aydir 10 TL” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile