Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici Açiklamasi 'Kiliçdaroglu Maalesef Bu Topraklara Yabanci'

Yedili Masa’nin Cumhurbaskani Adayi ve CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun bir ziyaret sirasinda seccade üzerine basarak verdigi fotografa tepkiler sürerken bir açiklamada da Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici’dan geldi. Baskan Yazici, “Seccade, basörtüsü, sairler veya medeniyetimiz hakkinda bizim gibi düsünmenizi beklemiyoruz. Asil mesele bu topragin, bu milletin degerlerine yabanci olusunuz, bilmemeniz bizi üzüyor” dedi.

CHP Genel Baskani ve 6’li Masa’nin Cumhurbaskani adayi Kemal Kiliçdaroglu, Istanbul platformunun düzenlemis oldugu iftar programinin ardindan CHP Düzce Milletvekili aday adayi Azade Ay ile yaptigi görüsmenin ardindan paylasilan fotografta Müslümanlarin namaz kilarken kullandigi seccadeye ayakkabi ile basmasi ülke genelinde tepkilere neden oldu. Konuyla ilgili bir tepkide sosyal medya üzerinden Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici’dan geldi.

CHP’nin milletin milli manevi degerlerinden çok uzak oldugunu ifade eden Yazici, “Kemal Kiliçdaroglu bir evde, muhtemelen bir misafir odasinda, az önce namaz kilinmis gibi duran kibleye dönmüs bir seccade üzerinde ayakkabilariyla arzi endam etti. Karede takiye yapmadan duran Canan Hanim var. Bu topraklari az çok taniyan, birakin Müslümani, gayri Müslimlerin, Budistlerin, zerdüslerin hatta ateistlerin vermek istemeyecegi bir fotograf bu topraklarda cumhurbaskani adayi olan bir siyasetçi verdi” dedi

“Basörtüsüne dediginiz gibi “seccade kutsal degil hali parçasi diyenler”in de hassasiyeti yok”

Sözlerine devam eden Yazici, “Kiliçdaroglu daha sonra üzgün oldugunu açikladi.

Üzgün olduguna da inaniyorum. Anadolu evlerine ayakkabiyla girilmez. Hadi giriyorsaniz seccade üzerine ayakkabi ile basilmaz. O karedekilerin bu hassasiyeti olmadigi kesin. Fotografinizi çeken arkadaslarinizin da yok. Bu fotografi yayinlayan çalisanlarinizin da yok. Basörtüsüne dediginiz gibi “seccade kutsal degil hali parçasi diyenler”in de hassasiyeti yok. Sizi savunmak için “Günah degil, günah degil” diye çirpinanlarin da hassasiyeti yok. Bu topluma maalesef yabancilar, maalesef çok yabancilar” seklinde konustu.

“Asil mesele bu topragin, bu milletin degerlerine yabanci olusunuz, bilmemeniz bizi üzüyor”

Yazici, “Siz Necip Fazil sair miydi neydi diyebilecek kadar bu toplumun çok büyük bir kismini az biliyorsunuz. Siirleri ezberlerimizde olan Nazim Hikmet’e de Necip Fazil’dan daha yakin oldugunuzu düsünmüyorum. Seccade, basörtüsü, sairler veya medeniyetimiz hakkinda bizim gibi düsünmenizi beklemiyoruz. Asil mesele bu topragin, bu milletin degerlerine yabanci olusunuz, bilmemeniz bizi üzüyor. Sayin Kiliçdaroglu, fotografinizda bir zihniyet var. Bu fotografiniz sonrasinda yapilan açiklamalarda CHP’lilerin savunmalarinda üzgün olmaniz gereken çok sey var. En az ilkokul düzeyinde medeniyetimizi bilen, örf ve adetlerimizi bilen danismanlar almalisiniz, yoksa çok üzülürsünüz” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile