Tuzla'da Isten Çikarilan Oppo Çalisanlari, Fabrika Önünde Eyleme Basladi

Tuzla'da Isten Çikarilan Oppo Çalisanlari, Fabrika Önünde Eyleme Basladi

Tuzla’da cep telefon markasi Oppo ürünlerinin üretimi yapilan fabrikada çalisan yaklasik 500 isçi, küresel kriz gerekçesiyle isten çikarildi. Isten çikarilan isçiler fabrika önünde eyleme baslayarak yasanan isçi kiyimini protesto etti.

Tuzla’da bulunan ve Oppo ürünlerinin üretiminin yapildigi fabrikada iddiaya göre, sendikalasmalari ve küresel kriz öne sürülerek yaklasik 500 isçi isten çikarildi. Isten atilan Oppo çalisanlari isten atmalari protesto etmek için Oppo üretim fabrikasinin önünde bir araya geldi. Isçiler yasanan isçi kiyimini ve sendikanin sessiz kalmasini protesto etti. Toplanan isçiler fabrikanin önünde slogan atarak fabrika yönetiminden açiklama yapilmasini istedi.

Isten çikarilan isçi Sirin Aydin, "Ben kronik hastayim. Isten çikarildigim için ilaçlarimi alamiyorum. Benim kullandigim ilaçlarin fiyati 13 bin TL ben ve 2 arkadasim ise girerken durumumu söylemistim biliniyordu. Bu söylentiler çikinca ben ve 2 arkadasim durumu ögrenmek için fabrika sorumlulari ile iletisime geçtik bize böyle bir seyin olmadigini söylediler. Ben simdi ilaçlarimi alamiyorum. Sendikadan kimse bizimle iletisime geçmedi. Çok magdur edildik” dedi.

Isten çikarilan isçi Mesut Baydi, ”Ben Oppo çalisaniyim ayni zamanda Oppo depo sorumlusuyum. Bizi 28 Aralik’tan itibaren tatile çikardilar. 3 Ocak itibariyle arkadaslarimizi telefonla teker teker arayarak isten çikarildiklarini söylemeye basladilar. Bazi arkadaslarimiza ise evlerine isten çikarildiklarina dair noter imzali kâgitlar gitmis. Arkadaslar beni arayip söyleyince haberim oldu. Sonrasinda beni telefonla arayarak isten çikarildigim söylendi. Biz buradayiz bize bir açiklama yapilmasini istiyoruz ”dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile