Tuzla'da Muharrem Ayina Özel Kusaklar Arasi Asure Günü Idrak Edildi

Tuzla'da Muharrem Ayina Özel Kusaklar Arasi Asure Günü Idrak Edildi

Tuzla Belediyesi, kusaklar arasindaki iletisimi kuvvetlendirmek için düzenledigi programlara bir yenisini daha ekledi. Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Egitim Merkezi’ne giden 3-6 yas arasindaki minikler yine Tuzla Belediyesi’nin düzenledigi Mutfak Akademisi kursiyerlerinin hazirladigi asureyi, belediyenin yaslilar merkezine gelen 65 yas üstü vatandaslara dagitti.

Tuzla Belediyesi, Muharrem ayi münasebetiyle kusaklar arasindaki iletisimi kuvvetlendirmek için düzenledigi programlara bir yenisini daha ekledi. Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Egitim Merkezi’ne giden 3-6 yas arasindaki minikler yine Tuzla Belediyesi’nin düzenledigi Mutfak Akademisi kursiyerlerinin hazirladigi asureyi, Tuzla Belediyesi Yaslilar Merkezi’nin 65 yas üstü sakinlerine dagittilar. Dagitilan asureleri ise Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici ve esi Gönül Elleri Çarsisi kurucu gönüllüsü Dr. Fatma Yazici kendi elleriyle ikram etti. Programda Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi ögrencileri de minik bir konser verdi. Baskan Yazici ve esi Dr. Fatma Yazici, Yaslilar Merkezi’nin 65 yas üstü sakinleri ile tek tek sohbet etti.

“Muharrem ayinda yer yüzündeki yasadigimiz her seye örnek bulabiliriz”

Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici,” Muharrem Ayi çok önemlidir. Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nin ayidir. Hz. Nuh’un Hz. Hüseyin’in ayidir. Muharrem Ayi, özellikle yasanan bütün olaylari düsündügümüzde dünyadaki bütün olaylari ortaya koyan bir vitrindir. Dünyadaki bütün olaylari ortaya koyan bir sahne gibidir Muharrem Ayi. Bu ayda yer yüzündeki yasadigimiz her seye örnek bulabiliriz. Yeryüzünde bizim için gerçekten rehber bir hafiza olusturur. Muharrem Ayi’nda tarih boyunca yasanan tüm olaylari hafizamizda düsünür ve onlari hatirlarsak büyük bir insanlik için hafiza olusturacak hadiselerin geçtigi bir aydir” dedi.



“Aciyi paylasarak azaltacagiz, tatliyi da paylasarak çogaltacagiz”

Baskan Yazici,” Dünya acisiyla tatlisiyla bu aydadir. Çünkü dünya acisiyla tatlisiyla vardir. Muharrem ayi’nda da dünya acisiyla tatlisiyla var olmustur. Aciyi da tatliyi da hep birlikte paylasacagiz. Özellikle aciyi paylasarak azaltacagiz, tatliyi da paylasarak çogaltacagiz. Asure insanligin bu gayretinin yemegidir aslinda. Bugdaydan, nohuttan, fasulyeden, pirinçten, kuru üzümden, cevizden, tarçindan, nardan, elmadan olusur ama aslinda yasadigimiz yere göre envai çesit yeryüzü mahsullerinden bu asi yapiyoruz. Aslinda farkli ürünlerin bir senfonisi yasaniyor. Buradan bir tat oluyorlar, bir ikram oluyorlar, yad oluyorlar ve bize ders oluyorlar. Asure aslinda karman çorman olmak degil, asure farkliliklarla birlikte harman olmaktir. Hep birlikte bir olmak, hep birlikte insan olmaktir. Tuzlamizdaki bütün kardeslerimize, bütün insanliga can katan bu insanlik asini sunmayi ve özellikle de insana rehber olan bir formülü hep birlikte paylasmayi düsünüyoruz ve paylasiyoruz” dedi.

“Asure gibi birçok tadin bir araya gelerek muhtesem bir lezzet olusturdugu bir dünya diliyorum”

Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici’nin esi ve Gönül Elleri Çarsisi’nin kurucu gönüllülerinden Dr. Fatma Yazici, ”Muharrem Ayimiz mübarek olsun. Gerçekten çok güzel bir aydayiz. Paylasmanin en güzel örneginin verildigi bir aydayiz. Asure Günümüzü kutluyorum. Bugün bu vesile ile bir araya geldik. Emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum. Asure gibi birçok tadin bir araya gelerek muhtesem bir lezzet olusturdugu bir dünya diliyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile