Tuzla'da Muhtarlar Günü Sebebiyle Çelenk Sunma Töreni Düzenlendi

Tuzla'da Muhtarlar Günü Sebebiyle Çelenk Sunma Töreni Düzenlendi

Tuzla’da 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayisiyla Sahil Tören Alani’nda Çelenk Sunma Töreni düzenlendi.

19 Ekim Muhtarlar Günü, tüm yurtta oldugu gibi Tuzla’da da çesitli programlar ile kutlandi. Bu kapsamda ilk program Tuzla Sahil Tören Alani’nda gerçeklestirildi.

Törene Tuzla Kaymakami Ali Akça, Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici, kamu kurum ve kuruluslarinin temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluslarinin temsilciler ile birlikte muhtarlar katildi.

Törene katilan muhtarlar tarafindan, Atatürk Aniti’na çelenk sunumu gerçeklestirildi.

Katilimcilar, Istiklal Marsi ve saygi durusunun ardindan Tuzla Belediyesi Ayyildiz Sosyal Tesisleri’nde Muhtarlar Günü için hazirlanan kahvaltiya geçtiler. Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici ve Tuzla Kaymakami Ali Akça, muhtarlara çalismalarindan dolayi tesekkür etti.

“Muhtarlar, vatandas ile kamu otoritesinin agini kurabilen noktadadir”

Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici, ”Kamu otoritesinin organizasyon yapisinda çok önemli yapilar vardir. Siyasi partilerin var olusu gibi, sivil toplum kuruluslarinin eklenmesi ve bunlarla beraber kamu otoritesinin ortaya koyabilmesi gibi, yine siyasetin ve kamu düzeninin en ucunda bulunan ve tasra teskilatlarin en uç birimi olan muhtarliklar bizim için çok kiymetlidir. Sehirlesmenin öncesinde köylerde baslayan, sehirlerdeki muhtarliklar ile beraber devam eden, çok kiymetli hizmetin yapildigi ve bire bir vatandas ile kamu otoritesinin agini kurabilen noktadadir. Dolayisiyla tekrar gününüz kutlu olsun. Kurumum ve sahsim adina tekrar tesekkür ediyorum” dedi.



“Deger üreterek gönüllere giriyoruz”

Tuzla Kaymakami Ali Akça, “Bir toplum içerisinde yasiyoruz. Yasadigimiz topluma karsi sorumluluklarimiz var. Insanlarimiz, sizlere karsi teveccühlerinin gösterdiler ve seçildiniz. Seçildikten sonraki süreçte, belki siyasi bir taban olmus olabilir ancak, siyaseti bir kenara koyarak, tamamen mahallenize, mahallenizdeki vatandaslarimiza hizmet üretmek çok degerlidir. Deger üreterek ne yapiyoruz. Önce gönüllere giriyoruz. Dün ben bazi sosyal medya paylasimlari gördüm. Birçok muhtarimizi, kendi mahallerinde bulunan çocuklar ziyaret etmis. Çok güzel bir sey” dedi.

Günün anlam ve önemi nedeniyle çelenk sunma töreninde söz alan Aydintepe Mahallesi Muhtari Aysegül Duran, “Cumhuriyetin kurulusundan beri, önemli görevler üstlenen muhtarlik kurumunun 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlu olsun. Tarihsel bilgi, birikim ve deneyime sahip olmasi, halkin seçtigi temsilci olma özelligi ile gücünü halktan almasi, yerel yönetimin en önemli ögesi olma özelligi ve vatandas ile arasindaki geleneksel baglarin olmasi muhtarlik kurumunun güçlü yanlaridir. Tuzla ilçe muhtarlari olarak basta ilçe Kaymakamimiz Ali Akça ve çalisma arkadaslarina, Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici ve çalisma arkadaslarina tesekkür ediyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile