Tuzla'ya Yeni Atanan Ögretmenler Aksam Yemeginde Bir Araya Geldi

Tuzla'ya Yeni Atanan Ögretmenler Aksam Yemeginde Bir Araya Geldi

Istanbul’un Tuzla ilçesine 2022-2023 Egitim Ögretim döneminde atanan yaklasik 150 ögretmen, Tuzla Kaymakamligi koordinasyonunda Tuzla Belediyesi ve Tuzla Ilçe Milli Egitim Müdürlügü is birliginde aksam yemeginde bir araya geldi. Tuzla’ya atanan ögretmenlere Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici tarafindan içerisinde iki kisilik aksam yemegi yüklü Tuzla Kart hediye edildi.

Tuzla Kaymakamligi koordinasyonunda Tuzla Belediyesi ve Tuzla Ilçe Milli Egitim Müdürlügü is birliginde, 2022-2023 Egitim Ögretim döneminde Tuzla’ya atanan ögretmenler aksam yemeginde bir araya geldi. Tuzla Belediyesi Ayyildiz Sosyal Tesisleri’nde gerçeklestirilen programa Tuzla Kaymakami Ali Akça, Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici, Tuzla Ilçe Milli Egitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoglu ile birlikte 150 ögretmen katildi.

Program öncesinde ögretmenlere Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici tarafindan içerisinde iki kisilik aksam yemegi yüklü Tuzla Kart hediye edildi. Program sonrasinda ögretmenler ile protokol üyeleri hatira fotografi çektirdi.

“En önem verdigim konu dijital okuryazarlik ve vlog okuryazarligidir”

Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici,” Ögretmenlik mesleginin çok önemli oldugunu hayatimda deneyimleyerek ögrendim. Dolayisiyla ögretmenlik hayatina baslamak demek toplumun gelecegini olusturacak olan çocuklarin ve gençlerin hayatina dokunmak demektir. Toplumun 10-15 yil sonraki degisimine, dönüsümüne pozitif yönde iyi bir noktaya çikmasina sebebiyet verecektir. Ögreteceginiz her bir harfin, her bir kelimenin ve cümlenin toplumun gelecekteki yapisina konulmus bir tas oldugunu sakin unutmayin. Benim en çok önem verdigim konu ise sudur; artik bilgisayar okuryazarligi geride kaldi, dijital okuryazarlik ve vlog okuryazarligin konusuldugu bir dünyada yasiyoruz. Her türlü bilgiye online olarak istedigi gibi ulasan insanlarin bu bilgiler arasindaki farkli düsünceleri, bakis açilarini, bilgiyi nasil islemesi gerektigini ve bunu nasil sunabilecegini ögrenmesi egitim ögretim hayatinin en önemli unsurunu olusturuyor” dedi.

“Fikri hür, vicdani hür nesiller yetistirmek sizlerin elindedir”

Tuzla Kaymakami Ali Akça,” Sizler Tuzla’da ögretmen olarak görev yaparken bir seyi unutmamanizi isterim. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün siz ögretmenlere söyledigi güzel bir sözü, “Ögretmenler, Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdani hür, irfani hür nesiller ister’ sözü ile çocuklarimizin sizlerin önüne geldiklerinde, fikri hür, vicdani hür, vatanini, milletini, maneviyatini, degerlerini önemseyen ve seven gençler yetistirmek sizlerin elindedir” dedi.

Tuzla Ilçe Milli Egitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoglu ise ”Ögretmenler olarak bizlerin ilk göreve basladigi yer çok önemlidir. Buna benzer bir özellik ve buna benzer bir güzellik barindirir. Tuzla’da ilk göreve baslayan ögretmenlere hos geldiniz diyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile