Tuzluca Belediyesi‘nden Eğitime Destek

Iğdır‘ın Tuzluca İlçe Belediyesi, ilçe merkezinde bulunan bazı okullarda yol ve çevre düzenlemesi yaptı.

Tuzluca Kaymakamı Murat Sarı ve Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan, yolları ve çevre düzenlemesi yapılan okulları ziyaret ederek incelemelerde bulundular. Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan, projelerinden bir tanesinin de eğitime destek vermek olduğunu söyledi. Türkan, "Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu‘nun yolunu asfaltlayarak çocuklarımızı çamurdan kurtardık. Yine aynı okulumuzun suyu yoktu, okula su çekildi. Okulun bahçe düzenlemesi yapıldı. Bunun dışında Kurtuluş İlköğretim

Okulu‘nun boyanması yapıldı ve okula malzeme konusunda yardım ettik. Biz belediye olarak eğitim kurumlarımızın yanında yer alarak, imkanlar doğrultusunda destek vermekteyiz. Bu desteklerimizin de her zaman devam edecektir. Ülkemizin daha ileri seviyeye gelebilmesi için eğitimli insan sayısının artması kaçınılmazdır. Her şeyin başı eğitimden geçiyor. Mustafa Kemal Atatürk, en büyük düşmanın cehalet olduğunu işaret etmiştir" dedi.

İlçe Kaymakamı Murat Sarı da, "Ülkemizin en önemli meselesi elbette nitelikli insandır. Bundan dolayı eğitim ve öğretime büyük önem veriyoruz. Bu mücadeleyi bir yandan devlet imkanı bir yandan da hayırseverler marifeti ile de eğitim ve öğretim çalışmalarına destek almaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaymakam Sarı ve Başkan Türkan, öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra okuldan ayrıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile