Tuzluca'da Atatürk'ü Anma Programı

Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 72. yıldönümünde törenlerle anıldı.

Program, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenklerin bırakılmasının ardından saat 09.05'te 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona eren törene İlçe Kaymakamı Murat Sarı, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı İsmail Özdemir, Belediye Başkan Vekili Zeki Bozyiğit, Cumhuriyet Başsavcısı Özhan İnce, Emniyet Amiri Barış Gökdemir, kurum amirleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
Anma programı, daha sonra 100.Yıl Lisesi salonunda düzenlenen törenle devam etti. Piyade Üsteğmen Hıdır Durmaz, Cumhuriyetimizin kurucusu ve ülkemizin kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikal edişinin 72. yıldönümünde saygı ve minnetle andıklarını belirtti. Durmaz, "Eşsiz bir kahramanlık destanı olan Kurtuluş Savaşımızın ardından ülkemizi muasır medeniyete eriştiren eşsiz devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimlerinin ışığı bugün olduğu gibi gelecekte de yanmaya devam edecektir" dedi.

Atatürk'ün hayatıyla ilgili hazırlanan slayt gösterisinin sunulması, Atatürk kronolojisinin okunulması, 'Atam İzindeyiz' adlı oratoryo sunumunun yapılması, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildikten sonra program sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile