Tuzluca‘da Nevruz Coşkusu

Iğdır‘ın Tuzluca ilçesinde düzenlenen nevruz etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Yumurta tokuşturan vali ve belediye başkanı ateşin üzerinden atlarken, vatandaşlar ise halay çekerek eğlendi.

Tuzluca Kaymakamlığı ve Tuzluca Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen nevruz kutlamaları Cumhuriyet Meydanı‘nda yapıldı. Vali Amir Çiçek, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Tuzluca Kaymakamı Murat Sarı, Tuzluca Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan, kurum amirleri ve vatandaşların katılımıyla yapılan etkinlikler, yürüyüşle başladı. Daha sonra bir konuşma yapan Iğdır Valisi Amir Çiçek, nevruzun bahar bayramı olduğunu söyledi. Evrensel bir paydaya sahip olan nevruzun; sevgi, saygı, hoşgörü, barış ve kardeşlik içerisinde; ulusça yardımlaşma ve dayanışma içerisinde kutlanılması gerektiğine vurgu yaptı.

Tuzluca Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan ise, uzun bir kış mevsiminden sonra vatandaşların nevruzu bahar bayramı olarak görmeleri gerektiğini söyleyerek, "Nevruzun ülkemizde ve Tuzluca‘da birlik, beraberlik ve bütünlük içerisinde geçeceğini düşünüyor ve inanıyorum. Bayramı, bayram gibi yaşamak lazım. Bayrama şiddet ve huzursuzluk yakışmaz. Sevinçleri en üst düzeye çıkararak dostluk, birlik ve beraberliğin güçlendiği özel günlerden olan nevruz; tarihi, kültürel ve sosyal bağlarla toplumsal huzur ve kardeşliğin pekişmesine vesile olmalıdır. Ayrıca bahar bayramı olarak kutladığımız nevruz, ülkemizde ve dünyada barışa vesile olmalıdır. Avrasya‘nın, Türk aleminin nevruz toyu kutlu olsun, nevruz gülleri geleceğe umutlar taşısın. Nevruz Bayramı hepimize kutlu olsun‘‘ dedi.

Daha sonra yakılan nevruz ateşinin üzerinden protokol üyeleri ve vatandaşlar atlarken, rengarenk hazırlanan yumurtalar vatandaşlara dağıtıldı. Yumurta tokuşturma yarışmalarının ardından halkoyunları gösterileri ile devam eden etkinliklere katılan vatandaşlara ikramlar yapıldı.

Nevruz programı, davul zurna eşliğinde çekilen halaylarla akşam saatlerine kadar devam etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile