Tuzluca Tuz Terapi Merkezi Turizmcilerin Yeni Rotasi Oldu

Tuzluca Tuz Terapi Merkezi Turizmcilerin Yeni Rotasi Oldu

Igdir’in Tuzluca ilçesinde bulunan ve Dogu Anadolu Bölgesi’nin tuz ihtiyacinin karsilandigi Tuz Dagi, bir kisminin saglik turizmine kazandirilmasi ile birlikte turizmcilerin de yeni rotasi haline geldi.

Igdir Valiligi öncülügünde Dogu Anadolu Bölgesi’nin tuz ihtiyacinin karsilandigi Tuz Dagi’nda ziyarete açilan ve saglik turizmine kazandirilan magaralar kisa sürede büyük ilgi gördü. Geçen yil haziran ayinda ziyaret amaçli açilan ve isiklandirilmasi yapilan Tuz Terapi merkezi turizm ve tur firmalarinin yeni rotasi haline geldi. Sosyal alan çalismalarinin bir bölümünün tamamlandigi Tuz Terapi merkezi görsel olarak ilgi gördügü gibi saglik alaninda da ilgi görüyor. Tuz Terapi merkezinin zatürre, astim, bronsit, sedef hastaligi, öksürük, soguk alginligi, orta kulak iltihabi, üst ve alt solunum yolu enfeksiyonlari, nezle, KOAH, uyku bozukluklari, depresyon, cilt hastaliklari ve sinüzit hastaligi olan kisilerin tedavisi için olumlu sonuçlar dogurdugu öngörülmektedir.

Turist rehberligi yapan Kaan Güven, “Istanbul’da birçok misafirimi buraya getiriyorum. Özellikle Van’dan Kars’a yaptigimiz rotalarda mecburi olarak bu istikameti kullandigimizdan dolayi Tuzluca Magaralari da görülmesi gereken yerlerin basindan geliyor. Sene içinde bu magaraya birçok misafirimi getiriyorum. Buraya ilk geldigimde burasi daha turizme kazandirilmamisti. Hala aktif bir maden olarak hizmet veriyordu. Son yillarda turizme kazandirilinca bende birçok misafirimi buraya getirmeye basladim. Özellikle içerinin aydinlatilmasinin yapilmasi ile burasi görülmeye deger bir yer haline geldi. Buraya gelem misafirlerimin hepsi buradan çok mutlu bir sekilde ayriliyorlar” dedi.

Tuz Terapi merkezinin gezilmesi gereken bir yer oldugunu söyleyen Birgül Çeliker, “ Biz böyle arastirarak gezmeyi seviyoruz. Burasi da yolumuzun üzeriydi. Bize buranin gezmeye deger bir yer oldugu söylendi. Bizde ondan dolayi buraya geldik. Çok güzel bir yer oldugunu internette arastirarak gördüm. Bundan dolayi da arkadaslarim ile beraber geldik” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile