TYS'nin Ilk Atesi Azerbaycan'da Yakildi

TYS'nin Ilk Atesi Azerbaycan'da Yakildi

Bu yil Bayburt Üniversitesi tarafindan yurt disinda ilk defa gerçeklestirilen Türkçe Yeterlik Sinavi’nin (TYS) ilk atesi Odlar Yurdu Azerbaycan’da yakildi.

Türkçe Ögretimi Uygulama ve Arastirma Merkezi (TÖMER) tarafindan düzenlenen Türkçe Yeterlik Sinavi, Azerbaycan’in baskenti Bakü’de bulunan Odlar Yurdu Üniversitesinde gerçeklestirildi.

Azerbaycan’da yogun ilgi gören TYS’ye katilmak için gelen ögrenciler, üniversite binasi önünde büyük bir kalabalik olusturdu. Ögrencilerin dil yeterliklerinin ölçülmesi ve belgelendirilmesi amaciyla yapilan sinav, üç oturumda tamamlandi. Basarili olan adaylara çesitli düzeylerde “Türkçe Yeterlik Belgesi” verilecek olan sinavin ilk oturumunda katilimcilarin okuma ve dinleme becerileri, ikinci oturumunda yazma becerileri, son oturumunda ise konusma becerileri ölçüldü.

Ülkemizin ve Bayburt Üniversitesinin yurt disina açilan kapisi konumundaki “BAYÜTÖMER”in daha çok ögrenciye ulasmak ve dünyanin en eski dillerinden biri olan Türkçenin uluslararasi düzeyde yayilmasini saglamak adina gerçeklestirdigi sinav, Türkçe Ögretimi Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Sedat Maden ve TYS komisyon üyelerinin katilimiyla koordine edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile