U15 Kadinlar Güres Türkiye Sampiyonasi Sivas'ta Basladi

U15 Kadinlar Güres Türkiye Sampiyonasi Sivas'ta Basladi

Sivas’in ev sahipliginde düzenlenen U15 Kadinlar Güres Türkiye Sampiyonasi, 196 sporcunun katilimiyla basladi.

Türkiye Güres Federasyonu ile Sivas Gençlik ve Spor Il Müdürlügü organizesinde yapilan ‘U15 Kadinlar Güres Türkiye Sampiyonasi’ basladi.

Taha Akgül Spor Salonu’nda start alan sampiyonaya 69 kulüpten, 196 sporcu katilim sagladi. Sporcular, kiyasiya rekabetin yasandigi bu organizasyonda dereceye girmek için ter dökecek.

Heyecan dolu sampiyona yarin düzenlenecek final maçlarinin ardindan sona erecek.

“Beklentilerimiz uluslararasi bir müsabaka olmasi”

Ihlas Haber Ajansi’na açiklamalarda bulunan Sivas Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Aytaç Keklik, sampiyonanin heyecan içerisinde geçtigini belirterek, “Öncelikle sampiyonamiz U15 serbest stille basladi ve grekoromen ile devam etti. Daha sonra bayanlarla yarin Allah nasip ederse bitecek. Bizler tabii ki bu ev sahipligini iyi bir sekilde yaptigimiza inaniyoruz. Türkiye Güres Federasyonumuz da bu kanida. Ilimizde insallah bundan sonraki süreçte federasyonumuzdan beklentilerimiz uluslararasi bir müsabaka olmasi. Bununla ilgili görüsmelerimiz de devam ediyor. Ilimizde gerçeklesen Ahmet Ayik Serbest Güres Sampiyonasi’nda ilimizi temsil eden Sivas Sporcu Egitim Merkezi sporcularimizin göstermis oldugu performanstan dolayi hepsini tebrik ediyorum. Serbest stilde Sivas sampiyon oldu. Ilimizin bu anlamda sampiyon olmasi bizleri çok memnun etti. Çocuklarimizin sergiledikleri performanslardan dolayi, emeklerinden dolayi hocalarimiza, antrenörlerimize, idarecilerimize tesekkür ediyoruz. Bayanlarda ilimizi temsilen üç ayri sikletle sporcumuz olacak. Insallah burada da umutluyuz. Iyi dereceler elde edecekler. Ilimizde yapilan bu tip organizasyonlarin artarak devam etmesini istiyoruz. Son yillarda uluslararasi arenalarda, olimpiyat sampiyonalarinda, dünya sampiyonunda, Avrupa sampiyonalarinda bayan sporcularimiz da ülkemize madalyalar kazandiriyor. Bizler de bunlarla gurur duyuyoruz. Bayan güresinde Türkiye’de artik söz sahibi. U15 kadinlar da ablalarinin izinden devam edecekler. Ülkemizi Avrupa, dünya ve Olimpiyat Sampiyonunda basariyla temsil edecekler” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile