Üç Bayramı Bir Arada Yaşayacak

Kars'ta ilk defa ilkler bir arada yaşanacak

  Kars ' ta ilk defa ilkler bir arada yaşanacak . Karslı Gazeteci-Yazar ve Halk Müziği derlemecisi Salih Şahin , hazırladıkları proje Cumhuriyet Bayramı , Kars ' ın Kurtuluşu ve Türkiye Türkü Bayramı ' nı bir arada yaparak üç bayramı Karslılara bir arada kutlamanın çalışmalarını yapıyor .
Halk Müziği ve bölge folkloru üzerine çok sayıda eseri ve çalışmaları bulunan Gazeteci- Yazar Salih Şahin , Kars Belediyesi organizesinde Kars ' ta üç bayramın bir arada yaşanacağını söyledi .
Çalışmanın organizesini ve fikir sahipliğini yapan Salih Şahin ; " 29-30-31 Ekim 2010 tarihlerinde Kars ' ta Cumhuriyet Bayramı , Kars ' ın kurtuluşu ve Türkiye Türkü Bayramı bir arada yapılacak . Bu doğrultuda çalışmalar başlattık . Kısa sürede çalışmalarımız tamamlayarak üç bayramı bir arada yaşayacağız " dedi .
Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TRT ' nin de yarışmalı Türkiye Türkü Bayramını destekleyeceğini belirten Salih Şahin , " Türkiye Türkü Bayramı ' nda Türkiye ' de bir ilke imza atılacak . Halk müziğinin gelişmesi ve gençlere sevdirilmesi için bazı kriterler ilk defa Kars ' ta 4 dalda uygulanacak . Tanınmış sanatçılar da Türkiye Türkü Bayramı ' nda konser verecek " diye konuştu .
Öte yandan konuyla ilgili olarak kısa bir açıklama yapan Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş , " Ön çalışmalar başlattık , çalışmaların Kars ve çevresinde Halk müziği ve aşıklığın gelişmesine önemli katkı sağlayacağına inanıyorum . Bu vesile ile ilk kez Kars ' ta 3 bayramı bir arada yaşayacağız " şeklinde konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile