Üç Kez Kapatip Açtigi Yolu Yine Ulasima Kapatti Ama Bu Kez Tekrar Açmayi Düsünmüyor

Üç Kez Kapatip Açtigi Yolu Yine Ulasima Kapatti Ama Bu Kez Tekrar Açmayi Düsünmüyor

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde kamulastirma yapilmadigi iddiasiyla arazisinden geçen araç yolunu zincir çekerek ulasima kapatan Ömer Kolcu, üç kez kapatip açtigi yolu dördünce kez ulasima kapatti. Kolcu, ulasima kapattigi yolu sorun çözülmeden bir daha açmayi düsünmedigini söyledi.

Trabzon’un 1 Nolu Besirli Mahallesi tünel girisinde bulunan arazisinden kamulastirma yapilmadan yol yapildigini iddia eden Kolcu, sorunun çözülmemesi durumunda yolu bir daha trafige açmayacagini kaydederek uzun zamandan beri mücadele etmesine ragmen hiçbir sonuç alamadigini belirtti.

Vatandasin magdur olmamasi için yolu defalarca açtigini ancak aradan geçen zaman içerisinde sorunun bir türlü çözülemedigini ifade eden Kolcu, “Buradaki arazi hisseli yerimiz. Belediyece buradan Güvelioglu’na çikan yol yapildi ve bu yol yillardir kullanildi. Biz bu yolu ’Vatandaslar magdur olmasin’ diye defalarca müracaatlarda bulunarak ’Yolu kamulastirin ya da biz bu yolu kapatacagiz’ dedik. Ancak hiçbir sonuç almadik. Üç kez bu yolu kapattim. Belediyeden gelenler ’Bu sorunu çözecegiz’ dediler. Aradan belli zaman geçtikten sonra bu konu bizi asar dediler. Büyüksehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi topu birbirlerine atti. Dolayisiyla çözüm olmayinca yolu bir kez kapattim. Daha sonra muhtar devreye girdi, ilgilenecegini çözülecegini söyledi.

Aradan uzun bir süre geçti yolu tekrar kapattim. Kapatinca burada isletme vardi, makinalarini getirmisti rica etti yolu açtik. Daha sonra isletme sahibiyle Belediyeye gittik. Belediyedekiler bize buraya kisa zamanda çözüm bulacaklarini belirttiler. Ancak çok uzun zamandir gidip gelmemize ragmen hiçbir çözüm bulamadik. Belediyenin parasi olmadigi için kamulastirma yapilamadigini bize belirttiler. Bende kendilerine ’Burasi benim arazim, siz burada vatandasa ruhsat verdiniz vatandasin evi var isletmesi var. Belediye buraya sokak ismi bile koymus. Burayi su an dördüncü kez kapattim bu son ne zaman çözülürse o zaman açarim. Vatandaslar magdur olmasin’ diye bekledik. Burasi yesil alan az yukari kismi imara açik. Burada insaat yapamiyorum. Burada yaklasik 10 kadar hane var. Burada üç bin 800 küsur metrekarelik parselimiz var. Belediyenin kayitlarinda burada yol görünmüyor. Burada tehlikeli bir durum olursa, siz buraya ulasamazsiniz onun için burayi bir an önce çözüm yapmaniz gerekiyor diye söyledim. Dolayisiyla yine bir çözüm saglanmadi” dedi.

Süt ürünleri tesisi isletme sorumlusu Adem Dokuzparmak da yolun trafige kapatilmasi durumunda oldukça magduriyet yasadiklarini belirterek ”Fabrikayi buraya tasiyali 2,5 yil oldu. Arsa sahibinin yaklasik üç yildir mücadelesi var. Belediye yeri istimlak etmeden burada yol, kanalizasyon yapmis. Kendisi de hakli olarak yol benim diyor özel mülkü yolu keserek fabrikanin erisimini de kapatti. Sadece fabrikanin degil yaklasik 10-15 evinde yolu kesilmis oldu. Her gün fabrikaya ürün geliyor dolayisiyla yol kapali oldugu için erisimimiz kapandi. Imalat yapamiyoruz ileride daha maddi sikintilar yasayacagiz gibi görünüyor. Buraya baska yerden erisimi var ancak yol çok kötü küçük araçlarin dahi dönemeyecegi virajlar var. Büyük araçlar ambulans veya itfaiye kesinlikle giremeyecegi bir yol. Burasi kapali kaldigi sürece meydana gelecek herhangi bir yangin, kaza, hastalik gibi durumlarda kesinlikle ulasim olmayacak. Bunun vebalini kim verecek onu da bilmiyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile