Üç Kuşak Geleneksel Oyunlarla Buluştu

Hacı Sabancı Ortaokulu öğrencileri, 'Üç Kuşak Köprüsü: Zamansız Oyun ve Oyuncaklar' isimli Erasmus projesi kapsamında Keçiören Güçsüzler Yurdunu ziyaret ederek büyükleriyle geleneksel oyunlar oynadı ve sohbet etti Proje Koordinatörü Geylan: 'Çalışma neticesinde proje amacımızın gerçekleşmesi ve sürekliliğin sağlanması için müfredat önerisi hazırlayarak eğitim hayatına da yön vermeye çalışacağız'.

Hacı Sabancı Ortaokulu öğrencileri, Keçiören Güçsüzler Yurdunu ziyaret ederek büyükleriyle geleneksel oyunlar oynadı ve sohbet etti.

'Üç Kuşak Köprüsü: Zamansız Oyun ve Oyuncaklar' isimli Erasmus projesi kapsamında, Hacı Sabancı Ortakolu'nun 15 öğrencisi, Keçiören Güçsüzler Yurdunu ziyaret etti.

Proje koordinatörü Havva Geylan, iki yıldır 'Üç Kuşak Köprüsü: Zamansız Oyun ve Oyuncaklar Projesi'ni sürdürdüklerini, uygulama aşamasına ise yeni geçtiklerini ve bu kapsamda ilk gezilerini yaptıklarını belirterek AB Erasmus Okul Eğitimi Stratejik Ortaklık Projesi ile ziyaretlerde çocukların büyüklerine soru sorarak geçmişte oynanan oyunları öğrendiklerini, eski yaşantıları tanımaya çalıştıklarını aktardı.

Norveç, Kuzey İrlanda, Fransa, İtalya, Romanya, Bulgari̇stan, Letonya ve Türkiye ile toplam 8 ülkenin bu projede yer aldığını ifade eden Geylan, Türkiye'nin koordinatör ülke olduğunu söyledi.

Diğer ülkelerle 'Geleneksel oyun' kitabı çıkaracaklarını dile getiren Geylan, 'Üç kuşak arasında köprü kuruyoruz' sloganıyla yola çıktıklarını bildirdi. Geylan, şöyle devam etti:

'Çalışma neticesinde proje amacımızın gerçekleşmesi ve sürekliliğin sağlanması için müfredat önerisi hazırlayarak eğitim hayatına da yön vermeye çalışacağız. Güçsüzler Yurdunda çocuklarımızın gezileri sonrasında 'sosyal müfredat' oluşturacağız. Amacımız en küçüklerle en büyükleri buluşturmak. Bu buluşmada oyuncakları araç olarak kullanıyoruz. Büyükler ailede zamk görevi görüyorlar. Ailenin tarihçileri ninelerimiz ve dedelerimiz. Büyüklerimizi tarih kitapları olarak görüyoruz. Onlardan öğreneceğimiz ne varsa çocuklarımızın öğrenmesini istiyoruz.'

Güçsüzler Yurdunu ziyaret eden çocuklar, büyükleriyle konuşmaktan zevk aldıklarını ve eski oyunları öğrendiklerini anlattı.

Keçiören Güçsüzler Yurdunda 9 yıldır yaşayan 96 yaşındaki Gülsüm Beştepe, çocukken oyun oynamaya bile vakti olmadığını, çoğunlukla bağda, bahçede iş yaptıklarını belirterek çocuklara boş zamanlarında oyun oynamalarını ama daha çok ders çalışıp meslek sahibi olmaları tavsiyesinde bulundu.

Projeye gönüllü olarak katılan öğrenciler, Keçiören Güçsüzler Yurdu'nda kalanlara yemeni ve tespih hediye etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile