Uçak Ambulansla Mardin'den Ankara'ya Sevk Edilen Jiyan Bebegin Durumu Iyi

Uçak Ambulansla Mardin'den Ankara'ya Sevk Edilen Jiyan Bebegin Durumu Iyi

Beyin kanamasi ve nöbet geçirdigi için Mardin’den Ankara’ya uçak ambulansla sevk edilen 50 günlük Jiyan bebegin babasi, bebegin durumunun iyi oldugunu ve tedaviyi yürüten doktorlarin özenle ilgilendigini ifade etti.

Mardin’de 50 gün önce dünyaya gelen Jiyan bebek, geçirdigi beyin kanamasi ve nöbet sonrasi yogun bakima alindi. Doktorlarca yapilan tetkikler sonucu hemofili (kanama bozuklugu) teshisi konulan Jiyan bebek, tedavi gördügü Mardin Arastirma Hastanesinden Ankara Bilkent Sehir Hastanesine uçak ambulansla sevk edildi.

Jiyan bebegin Ankara’ya sevk edilis sürecini ve son saglik durumunu Ihlas Haber Ajansi muhabirine anlatan baba Ismail Akin, Mardin Arastirma Hastanesine götürmeden önce aksam saat 21.00 siralarinda Jiyan bebegin birden aglamaya basladigini belirterek, söyle konustu:

"Bu hiç normal degildi. Çocugum belki korkmustur, acikmistir diye düsündük ama o gece susmadi. Titremeye baslayinca belki soguktur diye düsündük. Esimin annesi ‘bebegimiz nöbet geçiriyor’ dedi.

Mardin Devlet Hastanesine götürünce orada beyin kanamasi geçirdigini anladik. Oradaki doktorlar bize çok yardimci oldu, Allah razi olsun. Saglik Bakani Fahrettin Koca da bize çok yardimci oldu, Allah ondan da razi olsun. Sonra uçak ambulansla Ankara Bilkent Sehir Hastanesine getirdiler. Su anda da durumu çok iyi, doktorlar çocuguma çok iyi bakiyorlar."

"Çocugumu gördüm, durumu da çok iyiydi, Allah’a sükürler olsun"

Akin, Ankara’ya sevk edildikten sonra çocugunu ilk gördügü anda çok güzel duygulara kapildigini belirterek, "Çocugumu gördüm ve mutlu oldum. Doktorlar da bize çok yardimci oluyor. Bebegimizi de bize gösterdiler ve gereken ne varsa bize söylediler. Çocugumu gördüm, durumu da çok iyiydi. Çok mutluyum, Allah’a sükürler olsun" ifadelerini kullandi.

"Jiyan bebek uçak ambulansla Ankara’ya getirildi"

Saglik Bakani Fahrettin Koca ise Jiyan bebek ile ilgili sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, "Mardin Arastirma Hastanesinde tedavi altinda olan 50 günlük Jiyan bebek, uçak ambulansla Ankara Bilkent Sehir Hastanesine getirildi.

Yogun bakimda olan Jiyan bebegin durumu iyi. Geçmis olsun bebek" notunu düsmüstü.

Öte yandan, Jiyan bebegin de Ankara’ya getirilmesini saglayan uçak ambulans, Saglik Bakanligi envanterine 2010 yilinda katildi ve o günden beri ihtiyaci olan vatandaslara ücretsiz hizmet veriyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile