Uçakları İptal Olan Yolcular Otellere Yerleştiriliyor

Uçakları İptal Olan Yolcular Otellere Yerleştiriliyor

Yurt genelinde devam etmekte olan yoğun kar yağışı nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda birçok uçak seferi iptal oldu.

Uçakları iptal olan yolcular yetkililer tarafından otellere yerleştirilirken, bazı yolcular ise yetkililerin kendileriyle ilgilenmediği iddia ederek duruma tepki gösterdi.

Türkiye'yi etkisine alan kötü hava şartları yurt genelinde hayatın aksamasına neden olurken, Atatürk Havalimanı'nda da birçok seferin karşılıklı olarak iptal edilmesine neden oldu. Sabah saatlerinden itibaren yurt dışına gitmek üzere Dış Hatlar Terminali'ne gelen yolcular, terminale geldiklerinde uçaklarının iptal olduğunu görürken, saatlerdir terminal içerisinde bekleyen yolcular yetkililere tepki gösterdi. Meydana gelen kötü hava şartları nedeniyle seferlerini iptal etmek zorunda kalan havayoluşirketleri ise, yolcularını otellere yerleştirirken, iptal olan uçak sefer sayısının bir hayli fazla olmasından dolayı yolcular terminal içerisinde yoğunluk oluşturuyor.

Bazı yolcuların uzun süredir terminal içerisinde beklediğinden dolayı yorgun düşerek uyuya kaldığı gözlenirken, özellikle minik yolcuların bir hayli zorlandığı görüldü

Yolcular, bazı yetkililerin kendilerine bilgi vermekten kaçındıklarını iddia ederek, saatlerdir terminalde beklemelerine rağmen kendileri ile ilgilenmediği konusunda tepki gösterdi. Almanya'dan gelerek Diyarbakır'da ki bir yakının cenazesine katılan ve bugün tekrar Hamburg'a dönmek üzere havalimanına gelen İbrahim Uluçay isimli bir yolcu, yetkililerin kendileri ile ilgilenmediğini belirterek, "Bize yerlerimizi göstersinler. Hava şartlarına saygı göstersinler. İnsanlık hali her şey olabilir. Ama bakınsaat kaç oldu. Nerde kalacağımızı bilmiyoruz. Paramızı da ödedik. Hadi yabancı olduğumuzu farz edin nerde yatacağız, nerde kalacağız. Yurt dışında bu iş böyle işlemiyor. Bize sadece bekleyin diyorlar. 4 saattir burada bekliyorum" dedi.

Fransa'ya gitmek üzere İstanbul Atatürk Havalimanı'nda küçük bebeği ile birlikte bekleyen Burne Ours ise, "Uçaklar iptal oldu. Yetkililer bizimle ilgilenmiyor. 9 saattir havalimanındayım. Otele yerleşebilmek için bekliyoruz" diye konuştu.

Öte yandan, bazı yolcuların zaman zaman havayolu şirketleri yetkilileri ile tartıştığı görüldü .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile