Uçan Evin Çatisi Apartmanin Duvarina Ok Gibi Saplandi

Uçan Evin Çatisi Apartmanin Duvarina Ok Gibi Saplandi

Kastamonu’da saatteki hizi 90 kilometreye ulasan firtina agaçlari devirdi, apartmanlarin çatilari uçtu, araçlarda hasara neden oldu. Bir evin uçan çatisi ise, bir apartmanin duvarina ok gibi saplandi. Büyük korkuya yol açan firtinada 2 kisi yaralandi.

Meteoroloji Genel Müdürlügünün "sari" kodlu uyari yaptigi Kastamonu’da firtina etkili oldu. Saatteki hizi 90 kilometreye ulasan firtina, agaçlari devirdi, binalarin çatisi uçtu, agaçlari kökünden söktü, elektrik direklerini yikti.

Firtina nedeniyle Kastamonu’da Candarogullari, Kuzeykent, Mehmet Akif Ersoy ve Saraçlar Mahallesi’nde agaçlar devrildi, binalarin çatilari uçtu. Binalardan firtinanin savurdugu çati malzemeleri park halindeki araçlarin üzerine devrildi. Park halindeki araçlarda büyük hasar olustu.

Uçan çati duvara saplandi

Firtina sebebiyle binalarin çatisindan savrulan parçalar, Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde bir binanin duvarina ok gibi saplandi. Ayrica binan balkonuna da zarar veren çatidan uçan parçalar park halindeki araçlarinda camlarini kirdi.

Firtina nedeniyle belediye ve AFAD ekipleri teyakkuza geçti. Ekipler vatandaslardan gelen ihbarlar dogrultusunda hasar olusan bölgelere giderek inceleme yapti. Belediye ekipleri ise devrilen agaçlari kaldirip, cadde ve sokaklarda temizlik çalismasi yapti.

2 kisi yaralandi

Firtina sebebiyle Tasköprü ve Doganyurt ilçelerinde iki kisi yaralandi. Yaralanan sahislar, hastaneye kaldirilarak tedavi altina alindi. Ayrica Kastamonu’da etkili olan siddetli firtina, elektrik ve iletisim hatlarinda da kesintiye neden oldu. Su anda Merkez ilçede 25 bölgede elektrik kesintisi yasanirken ekipler, elektrik kesintisi yasanan yerlerde çalismalarini sürdürüyor.

Budamis Mahallesi Muhtari Hüseyin Karabacakoglu, “Büyük bir firtina geldi, çatilarimiz uçtu, elektrik tellerimiz kostu. Yukari Budamis mevkisinde agaçlar devrildi. Elektrik ve internetimiz yok” dedi.

Erol Karagöz adli vatandas ise, “Arabalarin üzerine çati göçtü. Biz evdeydik sonradan fark ettik. Arabamizin cami kirildi demir içine girdi. Bir arabanin tamponu zarar gördü” diye konustu.

Muzaffer Ekici de, “Firtina nedeniyle çatilarimiz uçtu. Çatidan çikan direkler komsunun evine saplandi. Arabalarda maddi hasar var can kaybi yok çok sükür” ifadelerini kullandi.

Öte yandan, firtinanin gece saatlerine kadar araliklarla etkili olmasi bekleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile