Uçan otomobil için start verildi

Uçan otomobil için start verildi

Amerikan askeri teknoloji geliştirme ajansı Darpa, 2015'e kadar pilotsuz uçabilen ve yerde gidebilen 'uçan otomobil' yaptıracak

  ABD Savunma Bakanlığı ' na bağlı teknoloji geliştirme ajansı Darpa , 2015yılında ilk uç ; uş testinin yapılmasını istediği uç ; an otomobil projesi iç ; in prototip ç ; ağrısı yaptı .

Kurumun yayınladığı teknik şartnameye gö ; re bir SUV arazi aracı becerilerine sahip olacak araç ; , tam teç ; hizatlı dö ; rt komandoyu , bir destek elemanını ve bir askeri doktoru taşıyacak kapasitede olacak . Yer ve hava modları arasında hızlı transformasyon geç ; irmesi beklenen araç ; , ayrıca tam otomasyonla pilotsuz uç ; masını ve yerde gitmesini sağlayacak akıllı bilgisayar sistemleriyle donatılmış olacak .

Darpa ' nın talepleri arasında ayrıca aracın dikey kalkış ve iniş yapabilmesi , hava seyri sırasında 10 , 000 feet ( 3 , 000 metre ) irtifaya ulaşabilmesi , tek depoyla yerde en az 400 km yol yapabilmesi de bulunuyor . Ajans , şartlar arasında yer almasa da , hibrit elektrikli mekanizma , gelişmiş batarya , ç ; ok seç ; enekli kanat modü ; lasyonu , hafif metal teknolojileri gibi ö ; zellikleri de ' olumlu ' karşılayacak .

Resmileşmese de Transformer adıyla anılan araç ; projesinin geliştirilmesi ve prototiplerinin testi iç ; in 55 milyon dolar bü ; tç ; e ayrıldı . Darpa , resmen 2008 yılından beri bir &ldquo ; uç ; an otomobil&rdquo ; geliştirmek istediğini duyurmuştu . Sonuç ; lardan memnun kalınırsa , bu araç ; lardan ö ; ncelikle bir askeri ambulans filosu kurulması planlanıyor

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile