Uçhisar Belediyesi Nevşehir'de bir ilki gerçekleştirdi

Avrupa Birliği Eğitim Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından yürütülen Leonardo da Vinci-AB Mesleki Eğitim Programı Ortaklık

  Avrupa Birliği Eğitim Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ( Ulusal Ajans ) tarafından yürütülen Leonardo da Vinci-AB Mesleki Eğitim Programı Ortaklık ( Partnerships ) projelerine " NewAlternative Tourism Enterprises " ( Yeni ve alternatif turizm kuruluşları ) adıyla başvuruda bulunan Uçhisar Belde Belediyesi ' nin projesi kabul edildi .

Bir havacılık şirketiyle ortak hazırlanan projede , her iki kuruluşta proje kapsamında 18 bin euro hibe almaya hak kazandı . Projenin Bulgaristan , İtalya , Yunanistan , Romanya , Belçika ve Polonya olmak üzere 6 yabancı ortağı bulunuyor . Ortaklık projeleri , en az bir tanesi Avrupa Birliği Üyesi olmak farklı ülkelerin ortaklığı ile ürün ya da çıktı amaçlı ve işbirliğini kuvvetlendirici nitelikteki projeler olarak biliniyor .

Ayrıca Uçhisar İlköğretim Okulu ' nun da Avrupa Birliği Eğitim Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ( Ulusal Ajans ) tarafından yürütülen Comenius Programına yaptığı " Buildingsharing a common heritage " ( ortak miras oluşturmak ve paylaşmak ) başlıklı proje başvurusu kabul edildi . Öğrencilerin sahip oldukları değerlerin farkına varmalarını sağlayacak proje , çevre bilinci geliştirme ve miras alanlarını koruma üzerine çalışmalar yapmayı hedefliyor . Uçhisar İlköğretim Okulu proje kapsamında 23 bin euroluk hibe alacak .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile