Üçpınar Deresi Temizleniyor

Üçpınar Deresi Temizleniyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Yunusemre’nin Üçpınar Mahallesindeki dere yatağı ve menfezleri temizleyerek yağışlı havalarda mahallede meydana gelebilecek dere taşkınları için önlem aldı.

MASKİ Genel Müdürlüğü, aşırı yağış alan mevsimler öncesinde tedbirler alarak dere ıslah ve temizlik çalışmalarında hız kesmiyor. MASKİ, Yunusemre ilçesine bağlı Üçpınar Mahallesinde bulunan derenin yağışlı havalarda taşmasını engellemek için temizlik işlemi gerçekleştirdi. Mahalle muhtarının talebi üzerine harekete geçen MASKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, kendi iş makineleriyle 5 ayrı noktada menfez temizliği yaptı. Bir sonraki etapta gerçekleştirilecek olan 3 bin metrelik alandaki dere yatağı temizliği ise, civar arazide ekili mahsul bulunmasından dolayı önümüzdeki aylar içerisinde tamamlanacak.

Hizmetin devamı ekim ayında

MASKİ’nin mahallelerine sunduğu hizmetle ilgili olarak, Üçpınar Mahalle Muhtarı İlker Öz, “Mahallemizin deresi için MASKİ ve Büyükşehir Belediye’mize müracaat ettik. Dere yataklarımız ve menfezlerimiz temizlendi. Gayet güzel oldu. Ekim ayında da dere yataklarımızın çalışmaları yapılacak. Bu konudaki yardımlarından dolayı Büyükşehir Belediyesi Başkanı’mıza, MASKİ yöneticilerine ve elemanlarına ayrıca teşekkür ediyorum” diyerek çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile