Ücretsiz Magazadan 42 Bin Afetzede Yararlandi

Ücretsiz Magazadan 42 Bin Afetzede Yararlandi

Antalya’da Muratpasa Belediyesi’nin askilara asili giysileri, numaralarina göre ayrilmis ayakkabilariyla kente gelen depremzedeler için bir magaza gibi düzenledigi merkezlerinden bugüne kadar, 42 bin 461 afetzede ücretsiz yararlandi.

Muratpasa Belediyesi, ilk ücretiz magazasini Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve Inovasyon Merkezlerinde (ASSIM) depremin ikinci günü, 8 Subat’ta açti. Belediyenin Soguksu Mahallesi’nde bulunan yasli evi, Muratpsa Atatürk Kent Meydani ve 99. Yil Kuvayi Milliye Spor Salonu’nda olusturdugu yardim toplama merkezlerinden bir yandan deprem bölgesine yardimlar TIR’lara gönderilirken diger yandan ASSIM’deki magazaya sevk edilmeye baslandi.

ASSIM’deki magazada tek tek elden geçen yardimlar, cinsiyetlerine, bedenlere göre ayrildi. Tek tek askilara asildi. Ayakkabilar numara numara ayrildi, çocuk bezi ve mamasinin yani sira her türlü hijyen ürünü ayri bölüme alindi. Ikinci magaza ise depremzedelerin yerlestirildigi otellere daha yakin bir bölge olan Güzeloba Mahallesi’nde kuruldu. Güzeloba Ilkögretim Okulu Spor Salonu’ndaki ikinci magaza 11 Subat Cumartesi açildi. Burasi da ayni sekilde düzenlendi.

Muratpasa Belediyesi’nin ücretsiz magazalarindan AFAD tarafindan otellere yerlestirilen ya da ikametgahi depremin etkiledigi illerden birinde olan tüm afetzedelerin yararlanabiliyor. Magazalardan bugüne kadar Antalya’ya gelen 42 bin 461 depremzede yararlandi. Muratpasa Belediyesi, diger yandan Antalya’ya gelen ve ev kiralayan depremzedeler için de “Kullanmadiginiz esyalar bir yasami degistirebilir” sloganiyla ev esyasi yardim kampanyasi baslatti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile