Ücretsiz Sepet Dagitimi Saruhanli'dan Basladi

Ücretsiz Sepet Dagitimi Saruhanli'dan Basladi

Manisa Büyüksehir Belediyesi, ‘Sebze Üreticilerine 100 Bin Sepet Destegi’ projesinde ilk dagitim törenini Saruhanli ilçesinde gerçeklestirdi. 15 dekar ve alti üretim yapan Çiftçi Kayit Sistemi’ne (ÇKS) kayitli 500 sebze üreticisine 5 bin adet sepet ücretsiz olarak dagitildi.

Üretime deger kazandiran projeleri ile Manisa tarimina can katan Manisa Büyüksehir Belediyesi, sebze üreticilerinin yüzünü güldüren bir projeyi daha hayata geçirdi. Kirsal Hizmetler Dairesi Baskanligi tarafindan hazirlanan ‘Sebze Üreticilerine 100 Bin Sepet Destegi’ projesinde ilk dagitim töreni Saruhanli ilçesinde düzenlendi.

Saruhanli Ugur Mumcu Parki’nda gerçeklestirilen sepet dagitim törenine Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ali Öztozlu’nun yani sira Saruhanli Kaymakami Murat Acar, Kirsal Hizmetler Dairesi Baskani Yilmaz Usta, Ilçe Jandarma Komutani Aykut Kurban, Ilçe Emniyet Müdürü Erdal Peker, Ilçe Ziraat Odasi Baskani Aydogan Okur, Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Aytekin Yarali, Büyüksehir Belediyesi Meclis Üyesi Serafettin Yüncüoglu, Saruhanli Belediyesi Meclis Üyesi Esat Haçin, Tarim ve Hayvancilik Sube Müdürü Sadan Aslay, Saruhanli Muhtarlik Isleri Müdürü Serdar Özgedik, mahalle muhtarlari ve üreticiler katildi.



Ziraat Odasi Baskani Okur’dan Baskan Ergün’e alkisli tesekkür

Saruhanli’daki sepet dagitim töreninde konusan Saruhanli Ziraat Odasi Baskani Aydogan Okur, “Bu Cengiz Baskanimizin bize yaptigi güzelliklerden bir tanesi. Geçmis yillarda da Cengiz Baskanim sepet, yem, gübre dagitiminda bizlere çok büyük katkilari oldu. Inaniyorum ki onun kalbi de su anda burada. Kendisine buradan tesekkür ediyorum. Baskanimiza bir alkis istiyorum, bize çok büyük desteklerde bulundu. Cengiz Baskanimin, çiftçiye yapacagi desteklerin devam edecegine inaniyorum, tesekkür ediyorum” diye konustu.



Öztozlu: “122 milyon liralik bütçeyi kirsala ayirdik”

Konuklari selamlayarak konusmasina baslayan Genel Sekreter Yardimcisi Ali Öztozlu, “2022 yilinda toplam 70 milyon liralik bir bütçeyi kirsal kalkinmaya ayirmistik, bu rekor bir bütçeydi. 30 Büyüksehir arasinda bütçesine oranla kirsala en fazla yatirim yapan, bütçe ayiran Büyüksehirler arasindaydik. 2023 yilinda Baskanimizin talimatiyla yeni projeleri de ekleyerek toplam 122 milyon liralik bir bütçeyi kirsal kalkinmaya ayiracagiz. Geride biraktigimiz 6 aylik süreçte gerek kendi projelerimiz, gerekse Il Tarim ve Orman Müdürlügü isbirliginde olmak üzere onlarca projeyi hayata geçirdik. Önümüzdeki 6 ay daha hizli geçecek. Bugün burada sepet dagitimi için bir araya geldik. Geçen sene üzüm üreticilerimize sepet dagitmistik, zeytin üreticilerimize kasa dagitmistik. Meyve ve sebze üreticilerimiz, biz de istiyoruz, bizim de ihtiyacimiz var demisti. Baskanimiza da bu talepleri ilettigimizde derhal geregini yapin diye talimat aldik. Bu sene sebze ve meyve üreticilerimize, sepet ve kasa destegi yapacagiz” dedi.



Üzüm ve zeytin üreticileri için yeni projeler geliyor

Öztozlu, üzüm ve zeytin üreticilerine yönelik yeni projeleri de açikladi.

Öztozlu, “Önümüzdeki süreçte üzüm üreticilerimize kurutma sergisi, zeytin üreticilerimize de toplama çullarindan dagitacagiz. Bu dört parça ürünün toplam bütçesi 30 milyon lirayi buluyor. Ulu Önder Atatürk’ün söyledigi güzel bir söz var. ‘Köylü milletin efendisidir’. Bu düsturla, bu anlayisla hareket ediyoruz. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Cengiz Ergün’ün talimatlari ile onlarca projeyi daha yil sonuna kadar hayata geçirecegiz. Bu törene katiliminiz için tesekkür ediyor, Allah’a emanet olun diyorum” ifadelerini kullandi.

Kaymakam Acar verilen destekler için tesekkür etti

Saruhanli Kaymakami Murat Acar da törende yaptigi konusmada, “Geçtigimiz süreçte pandemi basta olmak üzere gördük ki, tarim, üretim insanlik için çok büyük öneme sahip bir sektör. Dolayisiyla bunun her zaman desteklenmesi gerekiyor. Manisa’da da görüyorum ki Valiligimiz, Büyüksehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz ellerinden geldigince çiftçimizi desteklemeye çalisiyor. Ilçe Kaymakami olarak biz de her zaman elimizden geldigince ne gerekiyorsa yapmaya haziriz. Ben Büyüksehir Belediyemize ve Büyüksehir Belediye Baskanimiza yapilan ve yapilacak destekler için tesekkür ediyorum. Afetsiz, bereketli bir sezon diliyorum” diye konustu.

Açilis konusmalarinin ardindan protokol üyeleri tarafindan 15 dekar ve alti üretim yapan, ÇKS’ye kayitli Saruhanli ilçesindeki 500 sebze üreticisine 5 bin adet plastik sepet yüzde 100 hibeli olarak dagitildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile