Günay: Arınç'ın cümlesini düzeltmemesine kırıldım

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay açıkladı: “Başbakan'ın Kars'taki heykelle iligili 'Ucube' sözünü duyunca 'eyvah' dedim, tartışma büyüyecek. Arınç'ın “Allah kimseyi o duruma düşürmesin” çıkışını ise şaşkınlıkla izledim.”

Başbakan Erdoğan'ın çıkışıyla başlayan 'ucube' tartışması geniş yankı buldu. Hatta AKP içinde bile farklı yorumlandı. Bundan en çok yaralanan ise Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay oldu. Başbakan'ın 'ucube' söylemini yumuşatmak isteyen Günay, Erdoğan'dan 'Ucubeyi heykel için kullandım' cevabını alınca ters köşe oldu. Yeni bir tartışma konusu yaratan bu terslik, iki bakanın arasını da açtı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yine bir 32. Gün'de söyledi sözler gündeme oturdu.

"ARINÇ'A KIRILDIM"

32.Gün programında Mehmet Ali Birand’ın sorularını yanıtlayan Ertuğrul Günay, ‘Ucube’ sözü için “Sözü ilk duyduğumda ‘Eyvah! ’ dedim tartışma büyüyecek. Hak etmediğimiz, çizgimizle bağdaşmayan tartışmalar meydana gelecek kaygısı taşımıştım ve ne yazık ki benim o kaygılarım doğrultusunda bir hafta geçirdik” dedi. Birand’ın “Geçen hafta Arınç sizin için ‘Allah kimseyi o duruma düşürmesin’ dedi, ne diyorsunuz, kırıldınız mı” sorusuna Günay “Ben Sayın Arınç’ın bu değerlendirmesini şaşkınlıkla karşıladım. Kırıldığım nokta şudur : Arınç cümlesini sonradan düzeltmedi. Doğrusu kırıldım.“



Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile