Uçurtma Senliginde 6 Metrelik Dev Uçurtma Ilgi Gördü

Uçurtma Senliginde 6 Metrelik Dev Uçurtma Ilgi Gördü

Osmaniye’de aileler ve çocuklar, geleneksel çocuk oyunlari ve uçurtma festivalinde yagmura ragmen eglenceye doydu.

Osmaniye’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayraminin 104. Yili münasebetiyle, Karaçay Doga Parkta “Geleneksel Çocuk Oyunlari ve Uçurtma Festivali” düzenlendi.

Etkinliklere aileleriyle birlikte katilan çocuklar, sahne sovlari ve uçurtma senligiyle yagmura ragmen unutulmaz bir gün geçirdi.

Uçurtma Festivalinde Kadir Karayigit ve Sedat Diker’in yapmis oldugu 6 metrelik dev uçurtma vatandaslarin büyük ilgisini çekti. Dev uçurtmanin önünde fotograf çekilen vatandaslar aniden bastiran yagmur sonrasi dev uçurtmanin altina siginarak yagmurdan korundu.

Çocuklarin dikkatini çekmek ve onlarda güzel bir hatira birakmak için festivallere büyük uçurtmalar yaptiklarini söyleyen Kadir Karayigit, ’’Pandemi döneminde bu güne devasa uçurtmalar yapmaya devam ediyoruz. 23 Nisan çocuklar için senlikler düzenleniyor bizde bu senliklere insanlara video, fotograf görsellik amaçli çocuklarin eglenmesi için büyük uçurtmalar yapiyoruz. Her sene oldugu gibi en büyügünü biz yaptik Türkiye genelinde de bizi geçeceklerini sanmiyoruz boyu 6 metre 36 metrekare yapiyor. Rüzgar olmasi durumunda bu her türlü uçar 2 sene öncede bundan daha büyügünü uçurmustuk. Rüzgar çiktigi zaman bu sekilde uçuracagiz ve insanlara bir görsellik sunacagiz" dedi.

Daha sonra 6 metre büyüklügündeki dev uçurtmayi protokol mensuplari ve vatandaslar gökyüzüne birakan Osmaniye Belediye Baskani Ibrahim Çenet, ’Yagmurun rahmeti ve bereketi ile birlikte dev uçurtmayi hemserileri ile birlikte uçurmanin mutlulugunu yasadigini belirterek, tüm katilim saglayan vatandaslara tesekkür ederim" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile