Ucuz Mandalinaya Rağbet

Ucuz Mandalinaya Rağbet

Bitlis'in Ahlat ilçesinde kasası 10 TL'ye satılan mandalinaya vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, satıcılar ise meyve fiyatının artış yerine ucuzladığını belirtiyorlar.

Geçen yıla oranla satışların daha iyi olduğunu belirten mandalina satıcısı Kerem Özural, bahçeden taze ve günlük toplanan mandalinaları getirerek ilçede sattıklarını söyledi. Satışlardan memnun olduğunu belirten Özural "Mersin'den aldığımız mandalinaların bu yıl fiyatları artma yerine ucuzlayınca satışlarımız da iyi oluyor. Önceki sezon ağırlığı ortalama 10 kilogram olan bir kasa mandalinayı 15 TL'ye satarken şimdi 10 TL'ye satıyoruz. Yani kilogramını 1 liraya satıyoruz. Mandalina fiyatının uygun olması vatandaşın ilgisini artıyor" dedi.
Öte yandan babasına yardım etmek için satış yapan 14 yaşındaki İbrahim Özural ise, okul harçlığını babasına yardım ederek çıkarıyor. Çalışmaktan şikayet etmeyen Özural, "Aileme katkıda bulunmak ve kendi emeğimle kazandığım para beni mutlu ediyor" diye ifade etti.
Vatandaşlar ise, soğuk havaların gelmesiyle beraber C vitaminine ihtiyacın her zamankinden daha fazla olduğunu, mandalinaya artan rağbetin ise hem ucuz olmasından hem de bol C vitamini bulunmasından kaynaklandığını belirtiyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile