Uganda'da En Az 800 Kisiye Sahte Covid-19 Asisi Yapildi

Uganda’da en az 800 kisiye sahte korona virüs (Covid-19) asisi yapildigi bildirildi.

Dünya genelinde yeni tip korona virüse karsi asilamalar hiz kesmeden devam ederken, sahte asi skandallarina bir yenisi eklendi. Afrika ülkesi Uganda’da üst düzey saglik yetkilisi Warren Namara dün yaptigi açiklamada, ülkede en az 800 kisiye sahte korona virüs asisi yapildigini belirterek, "Mayis ayinin ortalarindan itibaren en az 800 kisiye sahte asi uygulandi. Bu maddeler daha bir sürü kisiye verilmis olabilir” dedi.

Sahte asilarin çogunun baskent Kampala çevresindeki özel hastanelerde 15 Mayis-18 Haziran tarihleri arasinda uygulandigini ifade eden Namara, olayla baglantili 2 kisinin gözaltina alindigini, bir doktorun ise arandigini bildirdi. Namara, Kampala’nin bazi bölgelerinde saglik çalisani olduklarini iddia ederek dolasan kisiler olduguna dair aldiklari ihbar üzerine harekete geçtiklerini belirterek, sahte asilarda enjekte edilen sivinin analiz edildigini söyledi.



Uganda Saglik Bakanliginin verilerine göre ülkede salginin baslangicindan bu yana 79 bin 977 vaka tespit edilirken, virüs nedeniyle bin 23 kisi hayatini kaybetti. Ülkede Covid-19 asilari kamu ve özel merkezlerde ücretsiz olarak uygulanirken, su ana kadar uygulanan asi sayisi 856 bini geçti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile