Uğur Dündar'dan Aziz Yıldırım'a destek geldi

Fenerbahçe eski yöneticisi ve Star Haber anchormeni Uğur Dündar “Şike operasyonu gelişmelerini incelerken mide krampları geçiriyorum.” dedi.

Futbolda şike depremi (Son Detaylar)

Daha önce "Aziz Yıldırım'ın kadın satıcısı olduğunu rüyamda görsem bile inanmam" diyen Uğur Dündar'dan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a yine destek geldi.
Star Tv ana haber bülteninde şike operasyonunu değerlendiren Uğur Dündar, gözaltına alınan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a övgüler yağdırdı. Aziz Yıldırım'a çağrıda bulunan Uğur Dündar “Temiz ve adil futbol dünyası umutlarını destekleyecek tarihi bir belge niteliğinde bir savunma yapabilir.” diye konuştu.

Uğur Dündar katıldığı canlı yayında şunları söyledi;

YILDIRIM’A ÖVGÜLER YAĞDIRDI

“Ben 2001'de yöneticiyken büyük ekonomik kriz yaşanıyordu. Hayatım boyunca biriktirdiğim bütün parayı Başkan Aziz Yıldırım'a vermeyi teklif ettim. O da daha sonra bunu ağlayarak anlattı. Ben böyle bir Fenerbahçe'liyim. Oğlumun adını Bartu koydum, Can Bartu'dan dolayı. Aziz Yıldırım'ın devrim niteliğinde işler yaptığına tanık oldum. Bu nedenle büyük destek verdim. Eskiden yönetimde grupların egemenliği vardı. O grupların istediği isimler yönetime girebilirdi sadece. Aziz Yıldırım bunu değiştirdi, çoğulculaştırdı. Tesisleşmede İngiliz kulüplerine bile örnek alacağı işler yapıldı. Kulüp ile rant ilişkisi içinde olan tribün gruplarıyla organik bağı kesti. Son çıkan sporda şiddet yasasına büyük katkı yaptı. Bu yönleriyle çok eleştiri de aldı, hakarete uğradı. Biz o dönem Başkan'ın yanında durduk ve gereken desteği verdik.”

ÇANTACILAR BAŞKANIN YANINDA

“Ama ben bir kaç gündür mide krampları geçirerek gelişmeleri izliyorum. Fenerbahçe şanlı ve tarihi bir kulüptür. Benim görmek istediğim Aziz Yıldırım bir şike şüphelisi olarak gözaltına alınan biri değildir. Tersine temiz futbol için mücadele veren bu mücadeleye öncülük edecek kişi olarak görmek isterim. Operasyondan yayınlanan görüntülerde Aziz Yıldırım'ın yanında gördüğümüz o karanlık simaların ne işi var orada. Bir takım karanlık, çantacı insanların ne işi olur Fenerbahçe'nin başkanının yanında.”

DİLERİM AKLANIR

“Dilerim ki aklansın. Ama yapabileceği bazı şeyler var. Savunmasını yaparken, temiz futbol isteyenlerin umutlarını güçlendirecek bir tavır alabilir. Temiz ve adil futbol dünyası umutlarını destekleyecek tarihi bir belge niteliğinde bir savunma yapabilir.”

BEYAZ GAZETE




Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile