Ukrayna'da Yargilanan Rus Asker Açiklamasi 'Beni Affetmeyeceginizi Biliyorum Ama Özür Dilerim'

Ukrayna’daki savasta silahsiz bir Ukraynali sivili öldürmekten yargilanan Rus asker Vadim Shishimarin, mahkemede öldürülen sivilin esine, “Beni affetmeyeceginizi biliyorum ama özür dilerim” dedi.

Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik baslattigi saldirilarin ardindan 28 Subat’ta Sumi kentinde silahsiz bir Ukraynali sivili Kalasnikov tipi silahiyla öldüren 21 yasindaki Rus askeri Vadim Shishimarin‘in baskent Kiev’de yargilanmasina devam edildi. Dün baslayan mahkemenin ikinci durusmasi bugün görülürken, öldürülen Ukraynali sivilin esi Katerina Shelipova durusmada 62 yasindaki Aleksandr Shelipov’un nasil öldürüldügünü anlatti. Esinin kuyuya bakmak için evinden çiktigini söyleyen Shelipova, “Kocam kuyuya bakmaya gitmek için evden çikti. Bu sirada bir silah sesi duydum. Kapiyi açtim ve elinde makineli tüfegi olan asker Vadim Shishimarin’i gördüm. Bu sirada saklandim ve arabanin gitmesini bekledim. Daha sonra kapiyi açtigimda kocamin orada öldügünü gördüm” dedi.

Öldürülen Ukraynali sivilin esi, Rus askerinin bu sirada üzerinde askeri kamuflaji degil sivil kiyafetler bulundugunu da sözlerine ekledi. Vadim Shishimarin, Katerina Shelipova mahkemede ifade verdigi sirada, “Beni affetmeyeceginizi biliyorum ama özür dilerim” dedi.

Durusma yarina ertelendi.

Kiev’deki davada mahkeme savcisi Rus askeri için agirlastirilmis müebbet talebini yineledi. Mahkeme heyeti, savcinin talebi sonrasinda bugünkü ifade ve delillerin incelenmesi ve bu yönde karar alinabilmesi için durusmayi yarin yerel saatle 11.00’e erteledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile