Ukrayna'da Zorunlu Elektrik Tasarrufuna Gidildi

Rusya’nin Ukrayna’nin enerji altyapilarina yönelik saldirilari nedeniyle ülkede bugün zorunlu enerji tasarrufuna gidildi. Yerel saatle 07.00-23.00 arasinda elektrik tüketiminin en aza indirilmesi istenirken, 4 saatlik kesinti uygulanacagi açiklandi.

Rusya’nin bir haftadan fazla süren hava saldirilarinin ülkenin enerji altyapisinda büyük hasara yol açmasinin ardindan Ukrayna’da halka elektrik tüketimine yönelik uyari geldi. Hükümet, bugün yerel saatle 07.00-23.00 arasinda elektrik tüketiminin en aza indirilmesini istedi ve 4 saatlik kesinti uygulanacagi açiklandi. Ukrayna elektrik iletim sistemi operatörü Ukrenergo, tüketicilere “anlayis ve destek” çagrisinda bulunarak, "Kesintiler dönüsümlü olacak. Kesintinin süresi de bölgesel elektrik dagitim sirketi tarafindan belirlenecek, ancak 4 saatten fazla olmayacak. Ukrayna Silahli Kuvvetleri ile muharebe sahasinda rekabet edemeyen düsman, yine sivil enerji altyapisina saldirdi. Bu nedenle sistemin dengeli bir sekilde çalismasi için kontrollü ve dikkatlice hesaplanmis kisitlamalar uyguluyoruz” ifadeleri kullanildi.

Ukrayna Enerji Bakani Danismani Oleksandr Kharchenko da, "Maalesef yeni verilere göre üretim kapasitemizin yaklasik yüzde 40’i ciddi sekilde zarar görmüs durumda. Restorasyon ve onarim çalismalari devam ediyor" dedi.



Kiev’de elektrik tasarrufu

Kiev Belediye Baskani Vitali Klitschko ise Kiev’in elektrikli tramvay hatlarinin çogunun bugün elektrik tasarrufu için hizmet disi olacagini açikladi.

Klitschko, Kiev halkini mikrodalga firin ve elektrikli su isiticisi kullanmaktan kaçinmaya çagirirken, isletme sahiplerinden tabela ve ekranlardaki aydinlatmayi sinirlamalarini istedi.

"Bu yapilmazsa geçici kapatmalara hazirlanmalisiniz"

Ukrayna Devlet Baskanligi Ofisi Baskan Yardimcisi, dün aksam Telegram hesabindan yaptigi paylasimda, "Yarin, 20 Ekim 2022, Ukrayna genelinde elektrik kisitlamalari getirilecek. Bugün düsman yine enerji üretim tesislerini vurdu. Lütfen bunu ciddiye alin. Saat 07.00 ile 23.00 arasinda elektrik kullanimini en aza indirmek gerekiyor. Bu, ülkenin tüm bölgelerinin sakinleri için geçerlidir. Bu yapilmazsa geçici kapatmalara hazirlanmalisiniz. Ayrica yarindan itibaren sehirlerde sokak aydinlatmasinin kullanimi sinirlandirilacak" uyarisinda bulunmustu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile