Ukrayna'dan Gelen Ahiska Türkü Sifayi Elazig'da Buldu

Ukrayna'dan Gelen Ahiska Türkü Sifayi Elazig'da Buldu

Ukrayna’daki savas bölgesinden tahliye edilerek Elazig’a getirilen Ahiska Türkü, sifayi Fethi Sekin Sehir Hastanesinde buldu.

Ukrayna’da devam eden savasta ülkede mahsur kalan Ahiska Türkleri, tahliye edilerek Elazig’a getirilmis ve Asagidemirtas Geçici Konaklama Merkezine yerlestirilmisti. Burada yasayan bir vatandas, desteksiz yürüyememe ve boyun agrilari sikayetleri ile Fethi Sekin Sehir Hastanesi Beyin Cerrahi Klinigine müracaat etti. Hastanede ayrintili muayene ve tetkiklerde hastanin boynunda tümör oldugu saptandi. Beyin ve sinir cerrahisi kliniginde basariyla ameliyati yapilan hasta, sagligina kavustu.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmani Opr. Dr. Fatih Demir, “Boynundaki tümörün etkisiyle omurgada kirik ve açilanma gelisen hastamiz ayakta durmakta güçlük çekiyor ve desteksiz yürüyemiyordu. Yaptigimiz detayli muayene ve tetkiklerle boynundaki tümörün hastadaki sikayetlere sebep oldugunu saptadik. Hastamizi ameliyat ederek bas ile boyun omurlarini sabitledik ve omurilige basi yapan tümörünü çikardik. Basvurdugunda ayakta durmakta güçlük çeken ve desteksiz yürüyemeyen hastamizi yürüyerek taburcu ettik" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile