Ukrayna Devlet Baskani Zelenskiy, Israil Cumhurbaskani Herzog Ile Kiev'de Görüstü

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, Israil Cumhurbaskani Isaac Herzog ile Ukrayna'nin baskenti Kiev'de görüstü.

Marinskiy Sarayi'nda gerçeklesen görüsmeden sonra Zelenskiy ve Herzog basin açiklamasi yapti. Zelenskiy, Israil'in Ukrayna'nin toprak bütünlügüne ve egemenligine verdigi destekten memnuniyet duyduklarini ifade etti. Bu destegin sürmesini beklediklerini aktaran Zelenskiy, "Özellikle BM kapsaminda, Ukrayna sene sonuna kadar Genel Kurul'da degerlendirilmesi için isgal altindaki Kirim'daki insan haklari ve yarimadanin askerilestirilmesine iliskin güncellenmis kararlar sunacak." degerlendirmelerinde bulundu.

Zelenskiy, Herzog'un cumhurbaskani olarak ilk yurtdisi ziyaretini Ukrayna'ya yapmasinin iki ülke iliskilerinin geldigi yüksek seviyenin bir göstergesi olduguna dikkati çekti.

Görüsmelerinde Orta Dogu, Ukrayna'nin dogusu ve Kirim'daki güvenlik durumlarini da ele aldiklarini aktaran Zelenskiy, ayrica yürürlüge giren serbest ticaret anlasmasi sayesinde iki ülke arasindaki ticaret hacminin arttigini hatirlatti. Herzog da Ukrayna'ya antisemitizm ile mücadelesi ve 2. Dünya Savasi'nda öldürülen Ukraynali Yahudilerin anisini korumasindan ötürü memnuniyet duyduklarini ifade ederek Ukraynali mevkidasini Israil'de agirlamaktan memnun olacagini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile