Ukrayna Konsolosluğuna baskın

Ukrayna Konsolosluğuna baskın

Ukrayna'nın İstanbul başkonsolosluğuna silahıyla girmek isteyen bir kişi vurularak etkisiz hale getirildi. Saldırganın yaralı halde yakalandığı belirtildi.

Üzerimde bomba var dedi, Ukrayna konsolosluğuna girmek istedi ve vuruldu.

Bakırköy'ün Florya semtinde bulunan Ukrayna'nın İstanbul Başkonsolosluğu'na elinde bir çanta bulunan ve silah taşıdığı belirtilen bir kişi girmek istedi. Görevlilerin uyarılarına rağmen içeri girmekte ısrar eden bu kişi, silahla yaralandı. Yaralı kişi, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Polisin olayla ilgili başlattığı çalışma sürüyor.

ÇAPKIN: ''TERÖRİST SALDIRI OLMADIĞI GÖRÜLÜYOR''

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Ukrayna'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nda yaşanan olaya ilişkin ''Terörist bir saldırı olmadığı görülüyor. Şahsi bir sorun gibi görünüyor şimdilik'' dedi.

Bakırköy'ün Florya semtindeki Ukrayna Başkonsolosluğu'na gelen Çapkın, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ''Saldırgandan alınan ilk bilgiye göre şahıs, 1981 İstanbul doğumlu Volkan Özbudak'' diye konuştu.

Özbudak'ın Ukrayna uyruklu bir kadınla evli olduğunu, orada bir evi bulunduğunu anlatan Çapkın, şunları kaydetti.

''Orada problemler yaşamış ve Ukrayna'dan sınır dışı edilmiş. Ukrayna polisiyle birtakım problemler yaşamış ve orada hapis yatmış. Eşi sanıyorum burada. Şahsi sorununu böyle çözmeye kalkmış anlaşılan. Başkonsolosluğa girişinde polis arama yapmak istiyor, polise direniyor ve belindeki silahını çekiyor, ateş etmeye başlıyor. Polis de silah kullanma yetkisini kullanmış ve vurarak etkisiz hale getirmiş. Şu anda hastanede... Hayati tehlikesi yok gibi görünüyor. Terörist bir saldırı olmadığı görülüyor. Şahsi bir sorun olduğu görünüyor şimdilik. Bir de bir paket var elinde... Kabloları olan bir paket... İçinde ne olduğu biraz sonra uzmanlarca tespit edilecek. Kullandığı silah Kırıkkale marka. Ön bilgi şimdilik bu. Araştırma sürüyor.''

Çapkın, ''Şüphelinin herhangi bir sabıkası var mı?'' şeklindeki soru üzerine ''Araştırıyoruz. Şimdilik ön bilgi bu'' diye karşılık verdi.

''Başkonsolosluğa girerken bir talebi olmuş mu?'' diye sorulan Çapkın, ''Talebi yok. Sorunu böyle çözmeye çalışıyor. Onu bilemiyoruz, araştırıyoruz. İçeri girerken polise 'Uzak dur bomba var' demiş'' diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile