Ukrayna'nin Çernihiv Kentinde Hayat Normale Dönüyor

Ukrayna’nin Çernihiv kentinde Rus saldirilarindan kaçan halkin geri gelmesinin ardindan hayat normale dönmeye basladi.

Rusya-Ukrayna savasi devam ederken, Ukrayna’nin Rus saldirilarindan en çok etkilenen kentlerinden biri olan Çernihiv’de hayat normale dönmeye basladi.

Kentte savasin basindan bu yana çalismayan toplu ulasim hatlari yeniden açilirken, market, restoran ve kafeler de hizmet vermeye basladi.

Öte yandan Çernihiv sehir merkezinde Visivanka Günü kutlamalari da yapildi.

Kutlamalara katilan Marina Vladimirovna, su an sakin bir hayat yasadiklarini söyleyerek, "Bugün Visivanka Günü. Bayramimiz var ama savas nedeniyle böyle bir imkanimiz yok. Ukrayna’nin Çernihiv’deki askeri güçleri sayesinde su anda huzurlu, sessiz ve sakin bir hayat yasiyoruz. Ama umarim yakinda baris olur ve her sey yoluna girer. Zafer Ukrayna’nin olacak" ifadelerini kullandi.

Anna Kalashnik ise, "Çernihiv’de hayat yavas yavas iyilesiyor, ama yine de insanlar evlerinde haberleri yakindan takip ediyor. Bazi insanlar hala saklaniyorlar. Herkes tam olarak uyum saglayamadi. Savas zamaninda ailem için çok endiselendim ve yaklasik 10 gün sonra saldirilar devam ederken ates altinda yürümeye basladim. Artik eskisi gibi o kadar korkmadim, içinde bulundugumuz duruma alistim" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile