Ukrayna'nin Dogusunda Rusya Yanlisi Ayrilikçilar Ates Açti Açiklamasi 1 Ukrayna Askeri Öldü

Ukrayna Silahli Kuvvetleri, ülkenin dogusundaki Donbass’ta Rusya yanlisi ayrilikçilar tarafindan açilan ates sonucu 1 Ukrayna askerinin hayatini kaybettigini duyurdu.

Ukrayna’nin dogusunda Rusya yanlisi ayrilikçilarla Ukrayna askerleri arasinda çatismalar yogunlasti. Ukrayna Silahli Kuvvetleri tarafindan yapilan açiklamada, ayrilikçilarin 19 kez ateskes ihlali yaptigi bildirildi.

Donbass’in farkli noktalarinda açilan ates sonucu 1 Ukrayna askerinin hayatini kaybettigi bildirildi.

Ayrilikçilarin topçu sistemleri havan toplari kullanildigi ifade edildi.

Kiev yönetiminden Donbass’ta saldiri iddiasina tepki

Ukrayna Disisleri Bakanligi tarafindan Rusya’nin Ukrayna’yi Donbass’ta silahli saldiriya hazirlandigi iddiasiyla suçlamasina yönelik dün yapilan açiklamada, "Ukrayna vatandaslari, temas hattinin her iki tarafinda da ikamet ediyor. Onlarin barisi, güvenligi ve esenligi Ukrayna için mutlak bir önceliktir. Ukrayna hükümetinin geçici olarak isgal edilen Donetsk ve Luhansk bölgelerinde bir saldiri operasyonu baslatmayi planladigina dair iddialar gerçekten çok uzak. Ukrayna ayrica Donbass’ta herhangi bir sabotaj eylemi gerçeklestirmiyor ve gerçeklestirmeyi planlamiyor" ifadeleri kullanilmisti.

Açiklama su sekilde sürdürülmüstü:

"Rusya’nin zaten gergin olan güvenlik durumunu kiskirtma girisimlerini kesinlikle reddediyoruz. Siyasi-diplomatik çözüme siki sikiya bagliyiz ve ortaklarimizla birlikte gerilimi azaltmak ve durumu diplomatik diyalogla uyumlu tutmak için çabalarimizi en üst düzeye çikariyoruz. Buna karsilik, Rusya Federasyonu’nun kitlesel dezenformasyon yayma kampanyasini baslattigini, Ukrayna mevzilerini ve sivil altyapiyi Minsk Anlasmalarinca yasakli olan silahlari kullanarak bombalama sayisini artirdigini ve güvenlik durumunu tirmandirdigini görüyoruz. Basta yabanci devletler ve uluslararasi kuruluslar olmak üzere uluslararasi toplumu, Rusya Federasyonu ve Donbass’taki isgalci idarelerinin gerçeklestirdigi siyasi-diplomatik çözüm sürecini baltalayan provokasyonlari derhal kinamaya çagiriyoruz. Uygun tepkinin olmamasi veya tarafsiz bir durusun sergilenmesi, Rusya’nin durumu daha fazla tirmandirmasina hizmet edecektir."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile