Ukrayna'nın Doğusundaki Kriz

AGİT Ukrayna Özel Misyon Şefi Yardımcısı Hug: 'Ağır silahların kullanımına yönelik hazırlık çalışmaları tespit ettik' 'Tarafları bir an önce gidişatı tırmandırmaya son vermeye çağırıyorum'.

AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyon Şefi Yardımcısı Aleksander Hug, Ukrayna’nın doğusunda ağır silahların kullanımına yönelik hazırlık çalışmaları belirledikleri bildirdi.

Hug, düzenlediği basın toplantısında, ülkenin doğusunda yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Kominternovo kasabası yakınlarında, 20 Ocak'ta 25 defa ağır top atışından kaynaklanan patlamalar işittiklerini belirten Hug, 'Silahlı tarafların birbirine bu kadar yakın olmasından dolayı bu benim için sürpriz olmadı. Tarafları bir an önce gidişatı tırmandırmaya son vermeye çağırıyorum' diye konuştu.

Benzer durumun Marinka kasabası yakınında da yaşandığına işaret eden Hug, özellikle bu bölgede ağır silahların konuşlandırıldığına ve kullanımına yönelik hazırlıklar yapıldığına dair kaygı verici işaretler olduğunu dile getirdi.

Hug, Gorlovka yakınlarındaki istikrarsız durumun devam ettiğini, 20 Ocak'ta bu bölgede bir saatten az bir sürede kaynağı belirsiz 43 patlama sesi duyduklarını kaydetti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile