Ukrayna Savunma Bakanligi Açiklamasi 'Rus Ordusu Saldiri Operasyonlarina Yeniden Baslamaya Hazirlaniyor'

Ukrayna Savunma Bakanligi Açiklamasi 'Rus Ordusu Saldiri Operasyonlarina Yeniden Baslamaya Hazirlaniyor'

Ukrayna Savunma Bakanligi Sözcüsü Oleksandr Motuzyanyk, Rus ordusunun saldiri operasyonlarina yeniden baslamaya hazirlandigini açikladi.

Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirilari 35’inci gününde devam ederken, Ukrayna Savunma Bakanligi Sözcüsü Oleksandr Motuzyanyk, Rus ordusunun saldiri operasyonlarina yeniden baslamaya hazirlandigini ifade etti.

Matuzyanyk, Rus ordusunun Ukrayna’nin dogusundaki Ukrayna birliklerini kusatmaya odaklandigini ve hala kusatma altindaki Mariupol ile Luhansk’taki Popasna ve Rubizhne kasabalarini ele geçirmeye çalistigini aktardi. Rus ordusunun baskent Kiev ve Çernihiv bölgelerinde bazi hareketlerinin gözlemlendigini ifade eden Matuzyanyk, Ukrayna’nin bunun toplu bir geri çekilme olarak görmedigini belirtti.



Rus ordusu Donbass’a odaklanacak

Rusya Savunma Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada ise, Rus ordusunun diger kilit bölgelere odaklanmak ve Donbass bölgesinin "kurtarilmasini" tamamlamak için Ukrayna’nin baskenti Kiev ve kuzeydeki Çernihiv kenti yakinlarinda yeniden toplandigi ifade edildi.

Rusya, operasyonlari azaltacagini duyurmustu

Rusya Savunma Bakan Yardimcisi Aleksandr Fomin dün yaptigi açiklamada, Ukrayna ile Türkiey’de devam eden müzakerelerde ilerleme kaydedildigine isaret etmis, “Karsilikli güveni arttirmak, daha fazla müzakere kosullari olusturmak ve anlasmanin kabul edilip imzalanmasi nihai hedefine ulasmak için Kiev ve Çernihiv yönlerinde askeri operasyonlarin azaltilmasina karar verildi” demisti.

Rus heyetine baskanlik eden Rusya Devlet Baskan Yardimcisi Vladimir Medinsky ise, Rus ordusu tarafindan Kiev ve Çernihiv’de saldirilari durdurma karari alinmasinin ateskes anlamina gelmedigini belirtmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile