Ukraynaki Yönetim Karşıtı Gösteriler

Ukrayna'daki yönetim karşıtı gösterilerin çatışmalara dönüşmesinin ardından Kiev'deki Parlamento Binası çevresinin, beton bloklarla kapatılması için çalışma başlatıldığı bildirildi.

Ukrayna'nın Lvov Milletvekili Taras Stetskiv, gösterilerin merkezi Bağımsızlık Meydanı'ndaki sahneden yaptığı açıklamada, saat 19.00'da Parlamento etrafında beton bir duvar inşaatı başlatıldığını duyurdu. Milletvekili Stetskiv bu durumun, Devlet Başkanı Yanukoviç'in "tituşki" adı verilen ve hükümet yanlısı olduğu belirtilen gruplara ve güvenlik güçlerine güvenmediğini gösterdiğini ifade etti.

Öte yandan göstericilerde taraflar arasındaki bekleyiş sürüyor.
Güvenlik güçlerinin zaman zaman ses bombası attığı meydanda göstericiler, havai fişekle karşılık veriyor. Karşı çatışmalar zaman zaman yerini "Kırılgan Ateşkes" adı verilen gergin bekleyişe bırakırken, Bağımsızlık Meydanı'nda iki taraf da olası bir şiddetli saldırıdan kaçınıyor. Göstericilerin kurduğu barikatlarda "meydan savunması" grupları güvenlik güçlerini gözlerken, arka tarafta da olası bir müdahaleye karşı kaldırım taşları yığılma çalışmaları ve yiyecek içecek dağıtımı gerçekleştiriliyor.
Olaylarda Bağımsızlık Meydanı'nın bir bölgesi lastik, çöp ve çeşitli malzemelerle yakılması nedeniyle, göstericilerin büyük bölümü kurulan sahne önünde ve Kreşçatik Caddesi'ne doğru geri çekilmiş durumda. "Meydan"daki sahneden, Belediye Binası'nın yeniden yiyecek içecek ve tıbbi yardım merkezi olarak kullanılmaya başlandığı duyurusu yapıldı.
-Ülkenin diğer yerlerinde işgaller devam ediyor
Ukrayna'nın Jitomir şehrindeki Bölge Valiliğinin göstericiler tarafından işgal edildiği bildirildi.

Yaklaşık 200 kişinin Valiliğe girerek görevlileri ve polisleri dışarı çıkardığı, olay yerinde göstericilerin sayısının akşama kadar 3 bini bulduğu ve Vali ile görüşme talep ettikleri duyuruldu.
Güvenlik güçleriyle göstericiler arasında çatışma yaşanmazken, göstericilere kan dökülmemesi ricasında bulunulduğu bildirildi.

Poltava şehrinde de göstericilerin Bölge Valiliğine saldırı gerçekleştirdiği ve pencerelerden molotof kokteylleri attıkları belirtildi. Göstericilerin şehirdeki Bölgeler Partisi Ofisi'ni basarak yakmalarının ardından Valiliğin kapılarını kırarak binaya girmek istemeleri üzerine güvenlik güçlerinin müdahalede bulunduğu bildirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile