Ukraynali Bakan Kuleba Açiklamasi 'Düsman Hatlarinin Gerisindeki Herhangi Bir Kaos Bizim Çikarimizadir'

Ukrayna Disisleri Bakani Dmitro Kuleba, Rusya’daki karisiklikla ilgili yaptigi açiklamada, "Düsman hatlarinin gerisindeki herhangi bir kaos bizim çikarimizadir" dedi.

Rusya’daki parali asker grubu Wagner’in, Kremlin ve Rusya Savunma Bakanligi’na karsi isyan baslatip daha sonra geri çekilmesinin ardindan Ukrayna tarafindan açiklamalar gelmeye devam ediyor. Ukrayna Disisleri Bakani Dmitro Kuleba yaptigi açiklamada, Ukrayna için herhangi bir sonuçtan bahsetmenin henüz erken oldugunu belirterek, "Düsman hatlarinin gerisindeki herhangi bir kaos bizim çikarimizadir" ifadelerini kullandi.

ABD’nin eski Ukrayna Büyükelçisi Bill Taylor ise Ukrayna kuvvetlerinin, Prigozhin’in isyan girisiminin Rusya ordusunda neden oldugu zayifliklari kullanmak için iyi bir konumda oldugunu söyledi.

"Ukrayna’nin, ayaklanmadan önce güçlerini karsi saldiriya geçirmeye hazirlandigini ve düsmanlarinin kargasa içinde olmasindan memnun oldugunu" ifade eden Taylor, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in güçlerini uzun vadede yeniden toparlayabilecegi için Ukrayna askerlerinin hemen harekete geçmeleri gerektigini de sözlerine ekledi.

Ayrica, Bakan Kuleba’nin dün Kiev’in Rusya’ya karsi saldirilarini ele almak üzere ABD Disisleri Bakani Antony Blinken ile telefon görüsmesi gerçeklestirdigi belirtildi.

Görüsme sonrasi ABD Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada ise, "Washington’in durum gelistikçe Kiev ile yakin is birligi içinde kalacagi" belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile