Ukraynali Esi Ile Tamiri Ögreniyor

Ukraynali Esi Ile Tamiri Ögreniyor

Sanayi ve teknolojinin baskenti Kocaeli’de açilan otomotiv kursu, bir yandan sektörün kanayan yarasi haline gelen ara elaman yetismesine katkida bulunurken, diger yandan vatandaslarin kendi araçlarindaki arizaya müdahale etmelerini kolaylastiriyor. Aracinda meydana gelebilecek arizaya hizli müdahale için kursa katilan Murat Yilmazer de Ukraynali esi ile ayni sirayi paylasiyor.

Son dönemde teknolojik gelismeler ve talep artisiyla sürekli büyüyen ve gelisen bir sektör haline gelen otomotiv sektöründe nitelikli is gücüne olan ihtiyaç her geçen gün artiyor. Otomotiv endüstrisindeki bu talebi karsilamak için ara eleman yetistirme kurslarini açanKocaeli Büyüksehir Belediyesi Meslek ve Sanat Egitim Kurslari (KO-MEK), verdigi egitimlerle özellikle bu sektörde çalismak isteyen gençlerin dikkatini çekmeye devam ediyor.

Teorik egitimlerin yani sira eksiksiz düsünülerek hazirlanan fiziki ortam sayesinde uygulamali egitimler de veriliyor. Kursiyerler motor mekanigi, otomotiv elektronigi, otomotiv bakimi ve onarimi gibi konularda egitimler alarak saha deneyimi de kazaniyor.

"Fabrikalarda rahatlikla is bulabiliyorlar"

Otomotiv egitmeni Ersin Gökbudak, "KO-MEK’i usta tezgahi gibi düsününler kalfa olmuyor ama yetismis birer eleman olarak is yapabiliyor. Buradan alinan belgelerle otomotiv üzerine is yapan fabrikalarda rahatlikla is bulabiliyorlar. Ayrica kursiyerlerimize kendi araçlarinin çok detayli olmadan bakimlarini yapabilsin, ariza tespitini yapabilsin diye de egitimler veriyoruz. Zaman zaman kursiyerlerimiz araçlarini getiriyor, böylece hem ariza tespiti yapiyoruz hem de elimizden geldigince tamir ediyoruz" dedi.



"3 bine yakin parçayi tanimis oluyoruz"

Izmit sanayisinde motor mekanik ve kaporta isletme sahibi Yusuf Sancar, "Uzun zamandir sanayide is yapiyoruz. KO-MEK’in böyle bir kursu oldugunu duyunca hemen kayit yaptirdim. Burada uygulamali egitimlerle el yatkinligimiz daha da artiyor ve ayni zamanda 3 bine yakin parçayi da tanimis oluyoruz. Gelisen teknolojiyle verilen egitimlerde KO-MEK’te egitim alan herkes sanayide rahatlikla çalisma imkani bulabilir" diye konustu.



Ukraynali esi ile birlikte egitim aliyor

Bir diger kursiyer Murat Yilmazer ise kursa Ukraynali esi ile birlikte katiliyor. Yilmazer, "Emekli olduktan sonra aracimizla bol bol gezmeye basladik. ’Acaba aracimiz ariza yaparsa ne yapariz?’ diye düsünürken KO-MEK’in böyle bir egitimi oldugunu ögrendik. Esimle birlikte burada aldigimiz egitimlerle hem evdeki islerde hem de aracimizda olan arizalara elimizden geldigince müdahale ediyoruz. Esim fazla Türkçe bilmedigi için kendini ifade edemiyor ama verilen kurslardan kendisi de gayet memnun ve bu kurslarin sürdürülebilir olmasindan yana" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile