Ulasim AS'den Yerli Üretim Ile Yüzde 83'Lük Tasarruf

Ulasim AS'den Yerli Üretim Ile Yüzde 83'Lük Tasarruf

Kayseri Ulasim A.S. mühendisleri tarafindan tasarlanan ve Türk sanayisi ile is birligi içinde yüzde yüz yerli olarak üretilen tramvay parçasi, sirketin önemli bir tasarruf saglamasina katkida bulundu. Bu çalisma sayesinde tramvaylardaki bojilerin bir parçasi olan "esnek baglama elemani" yerli üretimle karsilanarak yüzde 83 oraninda tasarruf elde edildi.

Kayseri Ulasim A.S. Genel Müdürü Mehmet Canbulut, sürekli verimlilik odakli çalismalarin ve parçalarin yerlilestirilmesinin önemine vurgu yaparak, "Kayseri Büyüksehir Belediye Baskanimiz Dr. Memduh Büyükkiliç, verimlilik, sürdürülebilirlik ve yerlilik konularinda bizlere her zaman telkinlerde bulunuyor ve desteklerini sunuyor. Bu kapsamda, mühendislerimizin gayret ve çalismalari ile yerli sanayinin destegi sayesinde, tramvaylarin hareket aksami olan bojilerin önemli bilesenlerinden biri olan kauçuk tabanli ’esnek baglama elemani’ yerli olarak üretilmistir" dedi.

Parçanin bilgisayar tabanli AR-GE çalismalari ile statik ve dinamik testlerinin basariyla tamamlanarak üretildigini belirten Canbulut, tasarlanan bu ürünün üretiminin ardindan, ürünün saha testlerinden de basariyla geçtigini belirtti.



“Yüzde 83 Tasarruf Saglandi”

Tramvaylarin binlerce bilesenden olustugunu ve bazi parçalarin kullanim ömrü doldugunda yenisi ile degistirilmesi gerektigini hatirlatan Canbulut, "Bu parçalarin bazilari yurt disindan temin edilmek zorundaydi. Yurt disindan temin edilen parçalar içerisinde yer alan bu ürünün ömrü ve degisim periyodu göz önüne alindiginda, toplamda 990 bin avro harcanmasi gerekirken yerli üretim sayesinde milli bütçeden sadece 160 bin avro harcanarak ciddi bir tasarruf saglandi ve toplamda yüzde 83’lük bir tasarruf elde edildi" ifadelerinde bulundu.

Kayseri Ulasim A.S.’nin ülkemize katma deger saglamasindan dolayi memnuniyet duydugunu ifade eden Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç ise “Insallah bu tür çalismalarimiza devam etmekte kararliyiz. Yerli ve milli üretim mantigiyla ülkemize katma deger üretmek bizim için önemli. Sadece kendi araçlarimizin bakimi için degil ayni zamanda ülkemizdeki diger rayli sistem isletmelerine bakim hizmeti veren bu ürünün yerlilestirme çalismalarina katkida bulunan ekibimizi tebrik ediyor, onlari kutluyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile