Ulaslararası Otomotiv Sempozyumu Aralık Ayında Türkiye'de Düzenlenecek

Türkiye, Aralık ayında Uluslararası Otomotiv Sempozyumu IAS 2012'ye ev sahipliği yapacak.

Yapılan açıklamaya göre, 11-12 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek sempozyuma, çoğunluğu otomotivin merkezi Almanya'dan olmak üzere sektöre yön veren 57 akademisyen ve yönetici katılacak. Sempozyumda Türk otomotiv endüstrisinin de yol haritası çizilecek.

Car Training Institute tarafından gerçekleşecek organizasyonun koordinatörlüğünü Almanya Braunschweig Teknik Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği Enstitüsü üstlenirken, Türkiye'den de Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği , Otomotiv Sanayii Derneği ve Otomotiv Teknolojileri Araştırma Geliştirme AŞ destekliyor.

Hızla gelişen otomotivin evrimine yön veren, aralarında Prof. Dr. Stefan Pischinger, Prof. Dr. Tholas Form, Dr. Peter Ottenbruch, Othmar Peier gibi isimlerin yer aldığı sempozyumda geleceğin araç konseptleri masaya yatırılacak.

Sempozyumda, araç, gövde ve şasi konseptleri, konvansiyonel ve alternatif tahrik sistemleri ve güç aktarımı teknolojileri, gelişmiş malzemeler ve inovatif imalat teknikleri, küresel ve ulusal ölçekte piyasa koşulları, satış sonrası piyasanın güncel konuları ve ticari araçlar ve otobüsler konu başlıkları yer alacak.

TAYSAD Başkanı Mehmet Dudaroğlu da, yaptığı değerlendirmede sempozyumun önemine değinirek, burada yenilikçi ve inovatif görüşlerin masaya yatırılarak bunların otomotiv sanayinde Ar-Ge'de ele alınacağını vurguladı.

Dudaroğlu, şunları kaydetti:

''Ar-Ge, inovatif fikirler ve tasarım anlamında IAS 2012 bizim için önemli bir mutfak çalışması olacak. Bu kadar Ar-Ge merkezimizle uluslararası teknik işbirlikleri de yapmak istiyoruz. Sempozyum bunun için fırsat olacak. 2023 hedefine ulaşabilmek için ekonomimiz ve ihracatımız 4 kat büyümek zorunda. Bunun için Ar-Ge'den tasarıma ve seri üretime geçip yeni projeler geliştirmeliyiz.

Ar-Ge yetkinlikleriniz geliştikçe, inovatif ürünler arttıkça, marka değeriniz de artacaktır. Türk markası böyle yaratılabilecektir. Biz de TAYSAD olarak 'Güçlü Sanayi, Güçlü Marka' sloganımız kapsamında buna destek vermeye çalışıyoruz.''

-''Ar-Ge, otomobilin orkestra şefi''-

Braunschweig Teknik Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği Enstitüsü ve aynı zamanda IAS 2012 Sempozyum Başkanı Prof. Dr.Ferit Küçükay da, Türkiye'nin global otomotiv dünyasında cazip bir hale geldiğini vurguladı.

Almanya'da otomotiv endüstrisinde 2011 yılında 100 bin personel ile 24 milyar Avro Ar-Ge yatırımı gerçekleştiğini, bunun Türkiye'de 4 bin 500 kişi ile 300 milyon Avro seviyesinde olduğunu aktaran Küçükay, ''Ar-Ge, bir otomobilin neredeyse yarısını teşkil eder. Ar-Ge, otomobildeki orkestranın şefidir. Ar-Ge içinden gelen dinamizmle sektör evrimini gerçekleştiriyor. Bu nedenle Türkiye'ye bu yönde yol göstermek istiyoruz'' yorumunu yaptı.

OTAM Başkanı Prof. Dr. Ali Göktan da, Ar-Ge için IAS 2012 gibi sempozyumların mutlaka olması gerektiğinin altını çizerek, ''Marka konusu bir ülkenin markalaşmasıyla ilgilidir. Otomotivde çalışmalar özgün hale gelerek, patentler artarak markalaşmanın yolu açılacak. Bunun için sempozyuma ve burada ortaya konacak görüşlere önem veriyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Ziya Altunbaş

Yayıncı: Zekeriya Gülün
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile