Ulastirma Bakani Karaismailoglu'ndan 'Dünya Radyo Günü' Mesaji

Ulastirma Bakani Karaismailoglu'ndan 'Dünya Radyo Günü' Mesaji

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, 13 Subat Dünya Radyo Günü münasebetiyle yayimladigi mesajda, "Hayatimiza girdigi günden beri kitle iletisiminde devasa degisimlere yol açan radyo, bugün yeni iletisim teknolojileriyle varligini ve önemini yaygin biçimde sürdürüyor” dedi.

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, 13 Subat Dünya Radyo Günü’nü video mesajla kutladi. Mesajinda Karaismailoglu, bakanlik olarak Türkiye’deki yayinci kuruluslara verilen teknik ve idari desteklerin artarak devam ettigini belirterek, haberlesme sektörüne büyük önem verdiklerine dikkati çekti. Önemini her geçen gün artiran radyo yayinciligini kutlayan Karaismailoglu, “Sinyaliniz net, sesiniz gür olsun” dedi.

Çagin en önemli ve sürekli gelisen gündeminin “iletisim” ve “is, egitim, sosyal yasam için birbirine ulasmak” oldugunu kaydeden Karaismailoglu, söyle devam etti:

“Biz de bu amaçla hükümetlerimiz döneminde ülkemizin haberlesme sektörüne büyük önem verdik. Bakanligimiza bagli Çamlica Kulesi’nin yayin hayatina baslamasi, yayinciligimizin gelismesinde önemli asamalardan birisi oldu. Çamlica Radyo Televizyon Kulesi’nin hizmete girmesiyle, dünyada ilk defa 100 ayri radyo, ayni noktadan ve birbirlerinin güçlerini kesmeden yayin yapabiliyor. Türk dostu Fransiz siyasetçi ve edebiyatçi Lamartine, ‘Dünyaya son kere bakacaksin deseler bu bakisi Istanbul’un Çamlicasi’ndan isterdim.’ Sehrimizin kadim güzelligini, dillere destan manzarasini milletimize ve tüm dünyaya kazandirdik. Böylece Çamlica Kulesi’nin ülkemize kattigi deger, TV ve Radyo yayinciligiyla sinirli kalmadi. Stratejik konumu ve yüksekligiyle seyir katlarinda, Istanbul manzarasinin izlendigi cazibe merkezi haline geldi.”

Yayinci kuruluslara verilen destekler artarak devam ediyor

Türkiye’deki yayinci kuruluslara verilen teknik ve idari desteklerin artarak devam ettigini belirten Karaismailoglu, “Iletisimimizin kesintisiz sürmesi için gelisen teknolojiye hizli ayak uydurup, önemini her geçen gün artiran radyo yayinciligini kutluyorum. Dünya Radyo Günü’nde, yayinci ve medya çalisanlarini tebrik ediyorum. Sinyaliniz net, sesiniz gür olsun” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile