Ulaştırma Bakanı Yıldırım Esnafla Buluştu

Ulaştırma Bakanı Yıldırım Esnafla Buluştu

Çeşitli temaslarda bulunmak için İzmir’e gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gıda Çarşısı’nda esnafla bir araya geldi.

İzmir Düşünce ve Aksiyon Derneği’nde esnaf tarafından düzenlenen bir toplantıya Bakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bazı milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Yıldırım, Alışveriş Merkezleri ve Hipermarket yasalarıyla ilgili esnafı bilgilendirdi. Yıllardan beri konunun esnafı meşgul eden bir sorun olduğunu dile getiren Bakan Yıldırım; “Hipermarket yasası falan bunların tek tek üzerinde çalışılması gerekiyor. Hipermarket, AVM yasası çoktan hazırlandı. Ama önemli olan tarafları bir araya getirmektir. Eğer paydaşları bir araya getirmeden çözüm yapmaya çalışıyorsanız bu kalıcı bir çözüm olmaz. Uzamasının sebebi de budur. Ama zannediyorum çok daha fazla uzamayacak” diye konuştu.

Esnafında söz hakkı aldığı toplantıda bazı esnaf çıkan yasayı eleştirirken bazıları yapılan düzenlemelerden memnun olduğunu belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile