Ulaştırma Bakanlığı'nda gözyaşlı devir teslim

Ulaştırma Bakanlığı'nda gözyaşlı devir teslim

Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı görevini Mehmet Habib Soluk'a devretti.

Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı görevini Mehmet Habib Soluk‘a devretti. Bakanlıkta düzenlenen devir-teslim töreninde Yıldırım, Soluk‘a görevini büyük bir iç huzuru ile devrettiğini söyledi. Soluk, aldığı emaneti kesintiye uğratmadan Yıldırım’a yeniden takdim etme ümidi taşıdığını söyleyince, Yıldırım “Gün doğmadan neler doğar. Şimdiden geleceğin hesabını yapamayız. Bugünümüze bakmamız lazım. Önümüzde seçimler var. Seçimler sonucunda milletimiz kararını verecek ve bu karar, ülkemiz ve milletimiz için en hayırlı karar olacak.” dedi. Daha sonra günün anısına Yıldırım‘a plaket sunan Soluk, gözyaşlarına engel olamadı. Mehmet Habib Soluk, Binali Yıldırım‘ı aracına kadar uğurladı. Yıldırım, alkışlarla Ulaştırma Bakanlığından ayrıldı.

4 BAKAN İSTİFA ETTİ


TBMM’nin seçim kararı alması nedeniyle anayasa gereği üç bakan istifa etti. İçişleri Bakanlığı koltuğuna 2007’de aynı nedenle Abdülkadir Aksu’nun yerine oturan İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş getirildi. Muğla’da katıldığı bir davette yediği risottonun içinde şarap olduğunu öğrenince, masayı terk eden Güneş, yemeği düzenleyen Muğla Valisi Temel Koçaklar’ın görevden alınmasına neden olmuştu.

Vali görevden alınmıştı

Güneş, söz konusu görevden sonra atandığı Kayseri Valiliği sırasında “belediyedeki yolsuzluk, rüşvet olaylarına göz yumduğu” iddiasıyla da CHP’nin hedefi haline gelmişti. CHP Konya Milletvekili Atilla Kart da “çipli pasaport ihalelerine fesat karıştırdıkları” iddiasıyla Osman Güneş’in de aralarında bulunduğu 11 kişi hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

İşçilere ‘terbiyesiz’ dedi


Ulaştırma Bakanlığı koltuğuna da Müsteşar Habip Soluk getirildi. Soluk, müsteşar olduğu dönemde Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) ve Türk Ulaşım-Sen tarafından 16 çalışanın göreve iade edilmesi için yapılan ‘tren durdurma eylemi’ hakkında ‘Terbiyesizlik’ yorumunda bulunmuştu. Bu yorumu nedeni ile tepkilere neden olmuştu.

Adalet Bakanlığı’na atanan Ahmet Kahraman da kamuoyunun ismini yakından bildiği bir isim. 12 Eylül Referandumu öncesinde Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nda yaşanan ‘atama krizi’nin mimarı olan Kahraman, 23 Mart 2010 günü HSYK Toplantısı’nı terk ederek ‘2009 yılı güz kararnamesi’ni engellemişti.

Kahraman, bakanlığından isimlerin HSYK’ya seçilmesi sürecinde aktif rol oynamıştı. Kahraman, Ankara 25. Asliye Hukuk Mahkemesi yargıçlığı görevindeyken de, Başbakan Erdoğan’ın açtığı tazminat davalarına bakmış, Selanik’teki Atatürk Evi’nde şeref defterine yazdığı ifadelerle Başbakan Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle 83 yaşındaki Fethi Dördüncü’yü 10 bin YTL tazminata mahkûm etmişti.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile