Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Arslan Açıklaması

'(Küçük Çamlıca TVRadyo Kulesi) Kulenin öncelikli amacı Küçük Çamlıca ve Büyük Çamlıca'da bulunan ve şehirde görüntü kirliliği oluşturan antenlerin ve anten kulelerinin kaldırılması, İstanbul'un sembolü haline gelecek bir kulede bunların hepsinin tek noktada hizmet vermesi' '170 milyon liraya malolacak projeyi gelecek Haziran'da Kadir Gecesi'nde İstanbul'un siluetine kazandırmayı hedefliyoruz' 'Kulenin 180'inci ve 176'ncı metrelerinde 2 restoran, 150 metre mesafesinde iki kat seyir terası olacak. İnsanlar buradan 360 derece dönerek şehrin her tarafını o yükseklikten seyredebilecek ve İstanbul'un tadını çıkarabilecek' 'Yılda 4,5 milyon turist bekliyoruz. İstanbul'a böyle bir şaheser kazandıracağız ki Çamlıca Tepesi yılda 4,5 milyon turistin gelip gezdiği ve katma değer olarak ülkemize, İstanbul'umuza katma değer bıraktığı bir proje olacak'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi ile şehirde görüntü kirliliği oluşturan antenlerin ve anten kulelerinin kaldırılıp tek bir noktada toplanacağını belirterek, 170 milyon liraya malolacak ve İstanbul Anadolu Yakası'nın siluetine değer katacak kulenin, 2017 yılının Haziran ayında açılmasının hedeflendiğini söyledi.

Bakan Arslan, Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin inşaat alanını ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Arslan'a ziyareti sırasında projenin üstlenici firması Sarıdağlar İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sarıdağ ve beraberindeki heyet eşlik etti.

İnşaat alanında bilgi aldıktan sonra basın mensuplarına açıklama yapan Arslan, 53 kattan oluşacak betonarme kulenin 220 metre yüksekliğinde olacağını, her bir katın 4,5 metre yüksekliğinin bulunacağını bildirdi.

Arslan, kulenin üzerine 165 metre uzunluğunda anten konulacağını kaydederek, Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin toplamda 365 metre yükseklikte olacağını ifade etti.

Bakan Arslan, 'O anten kulesinin öncelikli amacı, hem Küçük Çamlıca hem de Büyük Çamlıca'da bulunan ve şehirde görüntü kirliliği oluşturan antenlerin ve anten kulelerinin kaldırılması, İstanbul'un sembolü haline gelecek bir kulede bunların hepsinin tek noktada ortak olarak hizmet vermesi.' diye konuştu.

Kule sayesinde tek yerden ve noktadan televizyonlara, radyolara ve insanlara yayıncılık hizmeti verilebileceğini kaydeden Bakan Arslan, 220 metre yükselikteki betonarme kısmın 180'inci ve 176'ncı metrelerinde 2 restoran bulunacağı bilgisini verdi.

Arslan, 'Bu restoranlar ziyaretçileri 180 metre mesafeden İstanbul'u Çamlıca'dan seyretmesi ve İstanbul'u doya doya izlemesi anlamına geliyor. Onun dışında bunun altında yaklaşık 150 metre mesafesinde iki kat seyir terası olacak. İnsanlar buradan 360 derece dönerek şehrin her tarafını o yükseklikten seyredebilecek ve İstanbul'un tadını çıkarabilecek.' ifadelerini kullandı.

- 'İstanbul'un siluetine değer katacak'

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Arslan, projenin bir yarışma ile belirlendiğini dile getirerek, buradaki yapının İstanbul'un gelecekte sembolü olabileceğini, şehre değer katacağını, Çamlıca Camisi ile birlikte Anadolu Yakası'nın siluetini değiştirebileceğini vurguladı.

Şu anda zeminde çalışmalara başlandığını aktaran Arslan, temel çalışmasının yapıldığını, sonrasında zeminin altındaki 4 katın inşa edileceğini, toplamda 220 metreye tamamlanacağını, betonarme kısmının 3-4 ayda bitirilmesinin hedeflendiğini anlattı.

Arslan, daha sonra kulenin üzerine antenin konacağını bildirerek, 'Önümüzdeki Haziran ayına Kadir Gecesi'nde Çamlıca Camisi'nin açılışında bu projeyi de İstanbul'un siluetine kazandırmayı, görüntü kirliliğine neden olan antenleri kaldırmayı hedefliyoruz.' dedi.

- 'İstanbul'a değer katacak bir şaheser'

Bakan Arslan, kulenin turistler için de bir cazibe merkezi olacağını kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Fransız ünlü yazar Lamartine, 'Dünyaya son kere bakacaksın deseler, bu benim için Çamlıca'dan İstanbul'u seyretmek olur' der. Çamlıca'dan İstanbul'u seyretmek bir insanın isteyebileceği son şeyse bunun ilave 180 metre yükseklikten olması çok ciddi bir değer katacak.'

Bu kulenin sadece anten kirliliğini ortadan kaldırmayacağını aktaran Arslan, 'Yılda 4,5 milyon turist bekliyoruz. İstanbul'a böyle bir şaheser kazandıracağız ki Çamlıca Tepesi yılda 4,5 milyon turistin gelip gezdiği ve katma değer olarak ülkemize, İstanbul'umuza katma değer bıraktığı bir proje olacak.' görüşünü dile getirdi.

Projenin bir an önce bitmesi için Bakanlığın, yüklenicilerin, ilgili belediyenin koordineli bir şekilde çalışacağını anlatan Arslan, herkesin gecesini gündüzüne katacağını, 3 vardiya çalışarak projenin 2017'de vatandaşların, turistlerin hizmetine sunulacağını bildirdi.

- '170 milyon liraya mal olacak, daha fazla katma değer sağlayacak'

Arslan, projenin 170 milyon liraya malolacağı bilgisini vererek, projenin fonksiyonu ve sağlayacağı katma değerin çok önemli olduğunu söyledi.

Proje ile yayıncılık dünyasının iş ve işlemlerinin kolaylaşacağını belirten Arslan, 'Onların birbiri ile olan frekans çatışması ortadan kaldırılacak. Bu kadar çok anten havacılıktaki seyr ü seferi olumsuz etkileyecek bir sinyal kirliliği yaratıyor. Onu da ortadan kaldıracağız.' diye konuştu.

Bakan Arslan, projenin sayısal yayıncılığa geçiş sürecini kolaylaştıracağını ve kuleden ileriye yönelik teknik anlamda daha fazla yararlanılacağını aktardı.

Arslan, kuledeki seyir terası ve restoranların ihaleyle işletmeye verileceğini ve buradan ilave gelir elde edileceğini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile