Ulastirma Ve Altyapi Bakani Karaismailoglu, Karabük'te Köprü Açilisina Katildi Açiklamasi

'Milleti dolarla avroyla hizaya getirmeye çalisanlara en büyük cevabi yine millet vermistir. Hep söyledik; Türkiye büyüyor, Türkiye güçleniyor, Türkiye bölgesinde liderlige ilerliyor' 'Sanayicimiz, ihracatçimiz, çiftçimiz, turizmcimiz, bu ülkede deger üretenler, hizmet üretenler için uzaklari yakin eden projelerimizi birbiri ardina hayata geçirecegiz' 'Filyos 5 Köprüsü, Karabük ve Zonguldak'in sahip oldugu üretim kaynaklarinin etkin biçimde ülke pazarlarina ve dis pazarlara daha hizli ve güvenli ulasmasini saglayacaktir. Bölgedeki tüm yerleskelerin ekonomik, sosyal ve kültürel yönden gelismesine büyük katki sunacaktir'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, milleti dolarla avroyla hizaya getirmeye çalisanlara en büyük cevabi yine milletin verdigini belirterek, "Hep söyledik; Türkiye büyüyor, Türkiye güçleniyor, Türkiye bölgesinde liderlige ilerliyor." dedi.

Karabük'te Filyos-5 Köprüsü'nün açilis töreninde konusan Karaismailoglu, essiz dogal güzellikleriyle doga turizmi açisindan önemli cazibe merkezi kentin, cumhuriyetin ilk yillarinda demir ve çelik alaninda yapilan sanayi atilimiyla da ülkenin kalkinmasinda öncü rol oynadigini söyledi.

Karaismailoglu, son yillarda yöredeki madencilik, enerji ve sanayi faaliyetlerinin geliserek büyük önem kazandigini dile getirerek, "Ülkemizin dogu-bati yönünde önemli ulasim aksi olan Karadeniz Sahil Yolu güzergahinda yer alan Bati Karadeniz'in en büyük liman kenti Zonguldak'a yakinligi da Karabük'ün önemini artirmaktadir. Bu noktada Karabük'ün ulasim agini güçlendirecek her bir projenin öneminin farkindayiz." diye konustu.

Özelikle Karabük'ü çevre illere ve Filyos Limani'na baglayan yol standardinin yükseltilmesine büyük önem verdiklerini vurgulayan Karaismailoglu, söyle devam etti:

"Bu kapsamda Devrek-Zonguldak ayrimi-Karabük yolunun 24'üncü kilometresinde Filyos Çayi geçisini saglayan mevcut Filyos-5 Köprüsü'nü yikarak yeniden insa ettik. Bitümlü sicak karisim kaplama standardindaki projemiz 587 metrelik baglanti yoluyla birlikte 773 metre uzunlugundadir. 186 metre uzunlugunda, 13 metre genisliginde ve 6 açikliktan olusan Filyos-5 Köprüsü'nü ön çekim basit kiris tipinde insa ettik. Yeni insa edilen köprüyle hem mevcut köprü güzergahini degistirdik hem de yolun geometrik standardini yükselttik."

Bakan Karaismailoglu, köprünün insasiyla en önemli amaçlarindan biri olan Karabük ile Zonguldak arasindaki yol güvenligi ve sürüs konforunun en üst seviyeye çikarilmasini sagladiklarini anlatarak, Filyos Çayi'nda gerçeklesebilecek olasi taskindaki olumsuzluklarin da önüne geçildigini kaydetti.

Filyos Çayi'nin geçtigi tarlalara, baglara hayat katmasi gibi her yeni yolun da geçtigi yerlerin istihdamina, üretimine, ticaret, kültür ve sanat hayatina can kattiginin altini çizen Karaismailoglu, "Filyos 5 Köprüsü, Karabük ve Zonguldak'in sahip oldugu üretim kaynaklarinin etkin biçimde ülke pazarlarina ve dis pazarlara daha hizli ve güvenli ulasmasini saglayacaktir. Bölgedeki tüm yerleskelerin ekonomik, sosyal ve kültürel yönden gelismesine büyük katki sunacaktir." seklinde konustu.

- "Daha nice büyük ulastirma projelerini hayata geçirecegiz"

Kente yapilan yatirimlara iliskin bilgi veren Karaismailoglu, "2003 yilindan bu yana Karabük'ün ulasim ve iletisim yatirimlari için yaklasik 2,5 milyar lira yatirim yaptik. 1993 ile 2002 yillari arasinda sadece kara yollarina 179 milyon lira harcama yapilmisken bu tutari yüzde 1187 artisla 2 milyar 303 milyon liranin üzerine çikardik. 2003 yilina kadar sadece 7 kilometre bölünmüs yolu vardi, 116 kilometreye çikardik. BSK kaplamali yolu hiç yoktu, 168 kilometre BSK kaplama yaptik. 75 kilometre tek yol iyilestirmesi yaptik. 1400 metre uzunlugunda 5 tek tüp tünel açtik. 2 bin 390 metre uzunlugunda 39 köprü insa ettik. 2 bin 202 kilometre asfalt çalismasi gerçeklestirdik." ifadelerini kullandi.

Bakan Karaismailoglu, Bakanlik olarak 2023, 2053 ve 2071 hedefleri dogrultusunda daha nice büyük ulastirma projelerini hayata geçireceklerini ifade ederek, konusmasini söyle sürdürdü:

"Milleti dolarla avroyla hizaya getirmeye çalisanlara en büyük cevabi yine millet vermistir. Hep söyledik; Türkiye büyüyor, Türkiye güçleniyor, Türkiye bölgesinde liderlige ilerliyor. Bu yilin ilk çeyreginde yüzde 7,4, ikinci çeyreginde yüzde 22 ve üçüncü çeyreginde yüzde 7,4 büyümeye imza attik. Yil sonunda bu büyümeyi çift haneli rakamlarla kapatmayi hedefliyoruz. Ülkemizdeki bu büyümeden tüm kesimler de hak ettikleri payi alacaktir. Asgari ücretli kardeslerimize yüzde 50'nin üzerinde ücret artisi verdik. Simdi emekli ve kamu çalisanlarimizin da hakkaniyet ölçüsünde maaslarini artiracagiz."

Son aylarda döviz kurlariyla ülke ekonomisi üzerinde karanlik oyunlar oynandigini dile getiren Karaismailoglu, "Adeta topyekun bir saldiri gerçeklestirildi. Sayin Cumhurbaskanimizin açikladigi yeni ekonomik model ve Kur Korumali TL Vadeli Mevduat uygulamasi, Türk lirasinin degerini artirirken piyasalara, üretime, istihdama, ticarete ve ihracata moral ve motivasyon oldu. Sanayicimiz, ihracatçimiz, çiftçimiz, turizmcimiz, bu ülkede deger üretenler, hizmet üretenler için uzaklari yakin eden projelerimizi birbiri ardina hayata geçirecegiz." ifadelerini kullandi.

Karaismailoglu, açilisin ardindan köprüde incelemelerde bulundu.

Programa Vali Fuat Güler, AK Parti Karabük milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Günes, AK Parti Il Baskani Ismail Altinöz, protokol üyeleri ve kurum müdürleri katildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile