Ulastirma Ve Altyapi Bakani Karaismailoglu Tokat'ta Yol Incelemesinde Konustu Açiklamasi

'AK Parti geleneginin, yani hizmet ve eser siyasetinin temsilcileri olarak, ilk günkü motivasyon ve sevkle büyük ve güçlü Türkiye hedefine ulasmak için yatirimlarimizi araliksiz sürdürüyoruz' 'Ülkemizin her yerine bölünmüs yollarla ulasmak istiyoruz. Bizler yolu akarsulara benzetiyoruz. Yollarimiz, yapim asamalarinda is gücü ve istihdam saglarken, kullanildigi her zaman ulastigi yerlerdeki üretimi, ticareti, istihdami, egitim ve kültürel yapiyi canlandirmaktadir'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, "AK Parti geleneginin, yani hizmet ve eser siyasetinin temsilcileri olarak, ilk günkü motivasyon ve sevkle büyük ve güçlü Türkiye hedefine ulasmak için yatirimlarimizi araliksiz sürdürüyoruz." dedi.

Karaismailoglu, Tokat-Niksar kara yolu çalismalarini inceledi, ardindan santiyede yetkililerden bilgi aldi.

Tokat-Niksar kara yolunun toplam uzunlugunun 49 kilometre oldugunu belirten Karaismailoglu, yol hakkinda teknik bilgiler paylasti, yolu 2022 yilinin sonunda tamamlamayi hedeflediklerini söyledi.

Yolla alakali bütün ihale islemlerinin tamamlandigini vurgulayan Karaismailoglu, "Artik önümüzde engel yoktur. Kismen de olsa kamulastirma problemlerimiz vardir. Onu da kisa sürede çözüp 2022 yili sonu itibariyla da bu projemizi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. " diye konustu.

- "Bölünmüs yol uzunlugumuzu 30 bin kilometrenin üzerine çikarmayi hedefliyoruz"

Bakan Karaismailoglu, 2003 yilindan bugüne 22 bin 238 kilometre bölünmüs yol yaptiklarina isaret ederek sunlari kaydetti:

"AK Parti geleneginin, yani hizmet ve eser siyasetinin temsilcileri olarak, ilk günkü motivasyon ve sevkle büyük ve güçlü Türkiye hedefine ulasmak için yatirimlarimizi araliksiz sürdürüyoruz. 6 bin 101 kilometre uzunlugundaki bölünmüs yol agimizi 28 bin 339 kilometreye çikardik. 7-24 hizmet esasi ile ülkemizin dört bir kösesine hizmet götüren bizler için bu rakamlar, yarin ulasmak istedigimiz hedefler için tabii ki yeterli degildir. Bölünmüs yol uzunlugumuzu 30 bin kilometrenin üzerine çikarmayi hedefliyoruz. Otoyol uzunlugumuzu 3 bin 840 kilometreye ulastirmayi hedefliyoruz. Tünel uzunlugunu 720 kilometrenin üzerine çikaracagiz."

Karaismailoglu, "Ülkemizin her yerine bölünmüs yollarla ulasmak istiyoruz. Bizler yolu akarsulara benzetiyoruz. Yollarimiz, yapim asamalarinda is gücü ve istihdam saglarken, kullanildigi her zaman ulastigi yerlerdeki üretimi, ticareti, istihdami, egitim ve kültürel yapiyi canlandirmaktadir." ifadesini kullandi.

Tokat'taki altyapi yatirimlari hakkinda bilgi veren Karaismailoglu, Tokat'a 1993-2003 yillari arasinda 373 milyon liralik harcama yapildigini, AK Parti hükümetleri döneminde bu miktarin on dört kat artarak 5 milyar 249 milyon liraya çiktigini vurguladi.

Bakan Karaismailoglu'na, Tokat Valisi Ozan Balci, AK Parti Tokat milletvekilleri Mustafa Arslan, Yusuf Beyazit, Belediye Baskani Eyüp Eroglu, AK Parti Tokat Il Baskani Cüneyt Aldemir eslik etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile