Ulastirma Ve Altyapi Bakani Uraloglu, Irak Basbakani Sudani Ile Görüstü

Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, Bagdat’ta Irak Basbakani Muhammed Siya Sudani ile bir araya geldi.

Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, Bagdat temaslari kapsaminda Irak Basbakani Muhammed Siya Sudani ile görüstü. Görüsmede, Irak tarafindan yapilacak olan Kalkinma Yolu Projesi’nin masaya yatirildigi ve projenin iki ülke arasindaki iliskilerin gelismesine daha fazla katki saglayacagi bildirildi.

Kalkinma Yolu Projesi’nin hayata geçirilebilmesi için Türkiye’nin katkisini vurgulayan Sudani, proje sürecinin hizlandirilmasi için iki ülke arasindaki teknik görüsmelerin devam etmesi gerektigi açiklamasini yapti.

Bakan Uraloglu ise Türkiye’nin Kalkinma Yolu Projesi’ne aktif bir sekilde katki saglamaya çalistigini belirterek, Irak ekonomisinin gelistirilmesi ve reformu yönündeki büyük ve yapici çabalarindan duydugu memnuniyeti ifade etti.

Maliyeti yaklasik 17 milyar dolar olan Kalkinma Yolu Projesi, Irak’in Büyük Faw Limani’ni demiryolu ve karayoluyla Türkiye’ye baglamayi hedefliyor. Bu projeyle saatteki hizi 300 kilometre olacak trenlerle Türkiye’den Körfez’e ulasim saatler içerisinde saglanabilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile