Ülke Ekonomisine 30 Milyon Lira Katki Saglayacak Imza Bilecik'te Atildi

Ülke Ekonomisine 30 Milyon Lira Katki Saglayacak Imza Bilecik'te Atildi

Türkiye’de sadece Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde yetisen ve birçok alanda kullanilan endüstriyel bitki serbetçi otu 2023 yili fiyat belirleme toplantisi gerçeklesti. Geçtigimiz yil 27 ila 28 lira olarak belirlenen serbetçiotu alim fiyatlariyla 470 ton serbetçiotu hasadi gerçeklestirilirken, ülke ekonomisine bu yaklasik 30 milyon lira katki sagladi.

Pazaryeri’nde bin 405 dekar alanda yaklasik 500 ailenin geçim kaynagi olan serbetçiotu 2023 yili alim fiyatlari düzenlenen toplantida belirlendi. Pazaryeri Kaymakamliginda düzenlenen toplantida yillik maliyetler görüsüldü. Geçtigimiz yil 27 ila 28 lira olarak belirlenen serbetçiotu alim fiyatlariyla 470 ton serbetçiotu hasadi gerçeklestirilirken ülke ekonomisine yaklasik 15 milyon lira katki sagladi. Serbetçiotunun 2023 yilinda alim fiyati ise Aroma 41 lira diger çesitler ise 40 lira olarak belirlendi ve ülke ekonomisine yaklasik 25 - 30 milyon lira katki saglamasi bekleniyor.

"Karsilikli yapilan görüsmeler sonrasi belirlenen fiyat çiftçimize hayirli olsun"

Pazaryeri Kaymakami Ferhat Altay, 2023 yili serbetçi otu fiyat belirleme toplantisi sonrasi “Artan maliyetler karsisinda alici firma, Il Tarim ve Orman Müdürlügü ve Ziraat Odamiz ile birlikte çiftçilerimizin ürünlerinin fiyat belirlemesini gerçeklestirdik. Karsilikli yapilan görüsmeler sonrasi belirlenen fiyat çiftçimize hayirli olsun” dedi.



"Karsilikli yapilan görüsmeler sonrasi belirlenen fiyat çiftçimize hayirli olsun"

Pazaryeri ilçesindeki serbetçi otu üreticileri için verimli bir toplanti geçtigini vurgulayan Pazaryeri Belediye Baskani Zekiye Tekin, belirlenen fiyatin yaklasik yüzde 40 arttigini vurgulayarak üreticilerin geçen yila göre artan maliyet fiyatlari dolayisiyla bir nebze rahatlatacagini söyledi.

Tekin, “Türkiye’de sadece Pazaryeri ilçemizde yetistirilen serbetçiotu bitkisinin fiyat belirleme toplantisini bu gün gerçeklestirdik. Ilçemize çiftçilerimize, üreticilerimize hayirli olsun. Aroma çesidimiz 41 lira, diger çesitlerimiz ise 40 lira olarak belirlendi. Insallah hayirli bereketli bir hasat dönemi olur. Serbetçiotu üreticilerimize, farki ürün üretimi yapan bütün çiftçilerimize hayirli bir üretim sezonu diliyorum. Allah kazasiz belasiz bir üretim sezonu nasip etsin insallah” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile